Rhein-Ruhr Türk Toplumu Mustafa Okur ile güven tazeledi

Rhein-Ruhr Türk Toplumu Mustafa Okur ile güven tazeledi

ABONE OL
19:59 - 08/09/2020 19:59
Rhein-Ruhr Türk Toplumu Mustafa Okur ile güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1990‘lı yıllardaki Mölln ve Solingen olaylarından sonra kurulan Rhein-Ruhr Türk Toplumu (Türkische Gemeinde Rhein-Ruhr NRW e.V.) derneği son günlerde yeni yönetim kurulunu seçmek üzere üyeleriyle birlikte Essen’de bir araya geldi.

T.C. Essen Başkonsolusu Şener Cebeci’nin de katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mustafa Okur, „Ren ve Ruhr bölgesinde yaşayan özellikle göçmen kökenli gençlerin sayısı gittikçe artmaktadır. Bu gençler

Almanya’nın geleceğini oluşturmaktadır. Eğitim ve iş dünyasında başarılı olmaları, içinde yaşadığımız ülkenin dünya çapındaki ekonomik mücadelesine önemli katkılar sunacaktır. Uzun yıllarını bu ülkede çalışmak ile geçirenler de, yaşlandıklarında burada onurlu bir yaşam sürdürebilme imkanına sahip olmalılar. Dernek olarak bu alanda da çalışmalarımız vardır. Uzun zamandır göçmenlere yönelik hizmet verebilecek bir yaşlılar yurdu projesine destek sunuyoruz“ dedi.

Düzenlediği yardım kampanyalarıyla Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere dört tekerlekli ve elektrikli sandalye temin ederek, onların tekrar hayat sevinciyle dolmalarına katkı sağladıklarını söyleyen Mustafa Okur „Birçok sosyal ve yardımlaşma faaliyetine birlikte imza attığımız Essen Türk Veliler Birliği’ne, Ankaralılar Kültür ve Yaşatma Derneği’ne ve yine Bartınlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği‘ne teşekkür ederim“ dedi.

Rhein-Ruhr Türk Toplumu son dönemde Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet‘e, Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci‘ye, Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’e, Mülheim Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Scholten’e ve Essen/Mülheim Emniyet Müdürü Frank Richter’e farklı tarihlerde takdim ettiği dernek plaketleriyle de kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Essen Göçmen Dernekler Birliği Başkanı Muhammet Balaban’ın Divan Başkanlığını yaptığı seçimlerin ardından İşletmeci Mustafa Okur tekrar Başkanlığa, Dr. med. Cengiz Sayın ve Avukat Kenan Özer Başkan Yardımcılıklarına, İşletmeci Vijdan Taşçı Saymanlığa, Danışman Cemal Köse de Yazmanlık görevine seçildi.

26 yıldır aralıksız olarak Mülheim an der Ruhr şehrinin Uyum Meclisi, Yaşlılar Komisyonu, Planlama ve Finanz Komisyonlarında sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Ruhr bölgesinde sevilen ve tanınan, yaptığı faaliyetler için Mülheim an der Ruhr Belediyesi tarafından özel nişan ödülüyle ödüllendirilen Mustafa Okur, kapanış konuşmasında „Umuyoruz ki, bu çalışmalardan ilham alan birçok insanımız da, aynı çaba ve gayret ile toplumumuza faydalı hizmetlerde bulunurlar.“ dileğinde bulundu.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.