Restoranlara az daha sabır

Restoranlara az daha sabır

ABONE OL
23:34 - 07/05/2020 23:34
Restoranlara az daha sabır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aylardır Koronavirüs salgınıyla mücadele eden Almanya’da, federal düzeyde yeni ortak kararlar alınırken bazı kararlar da eyalet yönetimlerine bırakılıyor.

SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, 6 Mayıs’ta Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in eyalet başkanlarıyla yaptığı görüşmede restoranların Cumartesi gününden itibaren belirli kurallar eşliğinde açılabileceği kararı çıkarken, Hamburg’un bu konuda biraz daha temkinli olduğunu söyledi.  Öneş, açıklamasında “Söz verdiğimiz gibi korona salgını nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadığımız şu günlerde sizleri çıkan kararlar ve önlemler konusunda kendi dilinizde bilgilendirerek zor günlerin en az zararla aşılabilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Federal hükümetin ve eyaletlerin aldıkları kararları güncel olarak takip etmek, maddi ve manevi açıdan bizleri daha da güçlendirecektir. Ekibimle birlikte hepinize sağlıklı günler diliyoruz “ifadelerini kullandı.

SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, Konferansta çıkan kararlar şu şekilde sıraladı:

  • Temas kısıtlamaları 5 Haziran’a kadar devam edecek ama bu yönde bazı esnemelere izin verilecek. Örneğin iki ayrı evde ikamet eden iki aile, en fazla ikişer aile bireyi olarak bir evde bir araya gelebilecek ama 1,5 metrelik fiziki mesafe kuralı devam edecek. Aynı şekilde kamusal alanda buluşmalarına da izin verilecek.
  • Toplu taşıma araçları, pazarlar ve alışveriş yerlerinde maske takma ve 1,5 metre fiziki mesafe zorunluluğu 5 Haziran’a kadar uzatıldı.
  • Hamburg’da okulların 25 Mayıs’tan itibaren, belirli önlemler eşliğinde açılması bekleniyor. Öğrencilerin haftada en az bir kere okulda ders görmesi yönünde karar alındı. Ayrıca kreşlerin verdiği acil durum bakım hizmetlerinin kapsamı da 11 Mayıs’tan itibaren genişletilecek.
  • Mağaza ve dükkanlar, büyüklüklerinden bağımsız olarak 11 Mayıs’tan itibaren açılacak. Daha önceki önlemler kapsamında sadece 800 metrekarenin altındaki işyerlerinin açılmasına izin verilmişti. Mağazalardaki fiziki mesafenin korunması açısından metrekareye düşen müşteri sayısına üst sınır getirilecek ve hijyen kurallarına azami uyulacak.
  • Huzurevleri ve bakımevlerine ziyaretlere de esneklik getirildi. Buralarda kalanlar, önceden belirlenecek sabit bir kişi tarafından ziyaret edilebilecek.
  • İbadethaneler 9 Mayıs’tan itibaren kapılarını açabilecek ve belirli önlemler kapsamında toplu ibadetler yapılabilecek.
  • Alman Futbol Ligi Bundesliga, Mayıs ayının ikinci yarısında yeniden başlayacak ama maçlar önceden belirlenecek kurallar çerçevesinde ve seyircisiz oynanacak.
  • Gastronomi sektöründe restoran ve lokallerin 9 Mayıs’tan itibaren açılabileceği kararı çıktı fakat bu karar Hamburg için geçerli değil. Hamburglu gastronomların en az 12 Mayıs’a kadar beklemesi gerekiyor. Eyalet hükümeti, Salı gününe kadar uygulamaları inceleyip karar vereceklerini açıkladı. Restoranların en geç 18 Mayıs’a kadar açılması bekleniyor.
  • Kozmetik salonları, dövme salonları ve masaj salonları gibi yakın temasların kaçınılmaz olduğu işyerleri bir sonraki karara kadar kapalı kalacak.
  • Konser, festival gibi büyük çaptaki etkinliklerle ilgili yasaklar 31 Ağustos’a kadar devam edecek.
  • Cenaze törenleri aile ve aile yakınlarıyla birlikte, belirli kurallar eşliğinde yapılabilecek.
  • Kamuya açık alanlarda mangal, piknik yapma ve yemek yeme yasağı şimdilik devam edecek.

Hamburg’daki korona vaka sayısı 5 Mayıs itibarıyla 4881 olarak açıklandı. Bugüne kadar virüs kaynaklı 178 kişi hayatını kaybetti. Almanya’da 166 binden fazla vaka sayısı açıklanırken ölü sayısı 7119 oldu. Tüm dünyada korona virüsünden ölenlerin sayısı çeyrek milyonu geçti.

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.