*** Resmi aracını çaldıran bakan eleştiriliyor

*** Resmi aracını çaldıran bakan eleştiriliyor

ABONE OL
19:24 - 27/07/2009 19:24
*** Resmi aracını çaldıran bakan eleştiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Resmi aracını çaldıran bakan eleştiriliyor

İspanya’nın Alicante kenti yakınlarında yaptığı tatil sırasında resmi aracı çalınan Almanya Sağlık Bakanı Ulla Schmidt, tatilde resmi araç kullandığı için Almanya’da eleştirilere maruz kaldı

Alman Bağımsız Tabipler Derneği Başkanı Martin Grauduszus, Bakan Schmidt’in, çalınan resmi aracı Federal Almanya Cumhuriyeti adına önemli toplantılar için kullandığını ispatlayamaması durumunda istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Hür Demokrat Partili (FDP) Federal Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Otto Fricke, "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, "Bayan Schmidt’in resmi aracı hangi toplantılar için kullandığını ve kendisine neden İspanya’daki Almanya Büyükelçiliği tarafından bir araç tahsis edilmediğini bilmek istiyorum" dedi.

Alman Vergi Ödeyenler Birliği Genel Sekreteri Reiner Holznagel de aynı gazeteye açıklamasında, "Bakanın resmi aracının neden yaklaşık 5 bin kilometre öteye götürülmesi gerektiği konusuna açıklık getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Almanya Sağlık Bakanlığı’nın sözcüsü ise Bakan Schmidt için bu arada yeni bir aracın kiralandığını ve bakanın bu araçla yarın Almanya Büyükelçiliğinin vereceği bir davete katılacağını bildirdi.

Schmidt’in İspanya’da resmi ziyaretler için kullandığı araç, şoförün odasına girerek aracın anahtarlarını alan kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalınmıştı.

SAĞLIK BAKANI SCHMIDT’E PARTİSİNDEN DESTEK GELDİ

SPD Genel Sekreteri Hubertus Heil, SPD yönetiminin Bakan Schmidt ile yaptığı bir telefon konferansında, Schmidt’in, İspanya tatili sırasında çalınan resmi aracı yasal kurallar çerçevesinde kullandığını söylediğini belirtti.

Heil’in açıklamalarına göre, Bakan Schmidt, bu konuda Federal Meclis’te sorulara yanıt vermeye de hazır olduğunu kaydetti.

Bir kişiye tahsis edilen resmi aracın özel amaçlarla kullanılmasının da yasal olduğunu savunan Heil, "Ulla Schmidt, hak ve yasalar çerçevesinde hareket etmiştir. Kendisi iyi bir bakandır" dedi.

Almanya Sağlık Bakanlığı’nın bir sözcüsü de prensipte bir bakanın her zaman resmi bir araç bulundurmaya hakkı olduğunu belirterek, Bakan Schmidt’in tam olarak kurallara uygun hareket ettiğini söyledi.

Resmi ve özel ziyaretler arasında farklı uygulama olduğunu, özel ziyaretlerde aracın masraflarının bakan tarafından şahsi olarak karşılandığını ifade eden sözcü, tatil sırasında resmi araç kullanılmasının başka bir araç kullanılmasından daha ekonomik olduğunu da kaydetti.

Schmidt’in şoförünün ise görevli olduğunu ve kendisine görev ücretinin ödeneceğini belirten sözcü, bakanın, şoförün 15 yaşındaki oğlunun da birlikte İspanya’ya gitmesine izin verdiğini, aksi takdirde çocuğun Almanya’da yalnız kalmasının söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

(A.A) Evren AYDEMİR

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.