*** “Rasmussen konusunda doğru davrandık”

*** “Rasmussen konusunda doğru davrandık”

ABONE OL
16:16 - 09/04/2009 16:16
*** “Rasmussen konusunda doğru davrandık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Rasmussen konusunda doğru davrandık"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği’ne atanması sırasında, Avrupa kültürü olan uzlaşmacılıkla modern, akılcı, mantıklı bir şekilde davrandıklarını söyledi

Gül, Financial Times gazetesine verdiği mülakatta, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyareti, Ermenistan ile ilişkiler, Afganistan, Kıbrıs ve Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği’ne atanması konularını değerlendirdi.

Rasmussen’in adaylığını diğer ülkelerle telefonda görüştüklerini, bazı soruları olduğunu ve endişelerini paylaştıklarını ifade eden Gül, şimdi geleceğe bakmak ve yeni genel sekreterin başarılı olması için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği’ne atanması sırasında Türkiye’nin itirazına çeşitli çevrelerden gelen yorumları eleştiren Gül, bu konuda bazı yaklaşımların farkında olduklarını ve bunu kaygılandırıcı bulduğunu belirerek, ”Bu çok tehlikeli ve bizi rahatsız ediyor” dedi.

NATO’ya katkıları çok daha küçük ülkelerin bile bazı önemli stratejik konularda veto hakkı kullandığını ya da kararları engellediğini belirten Gül, bu durumda bir ülke önemli ve hayati katkı sağlayıcı ülkeyse, bazı endişeleri varsa bunların dinlenip çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Şantaj yapmadıklarını ya da mantıksız bir talepte bulunmadıklarını vurgulayan Gül, Avrupa kültürü olan uzlaşmacılıkla modern, akılcı, mantıklı bir şekilde davrandıklarına dikkati çekti. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.