RAHMET OKUMAK

ABONE OL
00:51 - 22/11/2021 00:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zamanın birinde bir yerde çok azılı bir hırsız varmış, manavın önünden geçse elma çalar, bakkalın önünden geçse dışarda duran ne bulursa alır götürürmüş, hırsız çarşıya geldimi esnaf pür dikkat kesilir, malı çalınmasın diye elinden geleni yaparmış.

Gel zaman git zaman bu hırsız bir gün ölmüş, mahalleli düğün bayram etmiş, iyi ki geberdi gitti çok şükür kurtulduk demeye başlamışlar. Hırsızın eşi ve oğlu bu duruma çok üzülmüş, yahu en azından bir kişide olsa bir Fatiha okusa bari dermiş.

Hırsızın oğlu anacığım sen hiç merak etme bunu bana bırak, ben öyle bir şey yapacağım ki babama her gün rahmet okuyacaklar demiş.

Baba mesleğini ele alan hırsızın oğlu, hırsızlık için girdiği evlerde, çalma bir yana her tarafı kırıp döker çok zarar verirmiş.

Bu da yetmiyormuş gibi mezarlıklara dadanmış, mezarları tek tek kazar, ölenleri çıkarır, dişlerini söker öylece açıkta bırakırmış.

Bu durumdan rahatsız olan mahalleli, yahu bu ne biçim bir insan, rahmetli babası da çalardı fakat en azından ölülerimize dokunmazdı demeye başlamışlar.

Hırsızın oğlu gururla anasına dönmüş, bak ana gördün mü her gün babama nasıl rahmet okuyorlar….

Türkiye çok hükümet gördü ve bu hükümetlerin içerisinde sol düşünce hiç olmadı, liberaller ve genellikle de muhafazakârlar ülkeyi yönetti.

İyi yönettikleri söylenemez hep kendi yandaşlarını kayırıp, memleketti adeta babalarının çiftliği gibi yönetirlerdi, bunlardan bıkmış seçmenler, bundan yirmi sene önce verdiği kararla hükümet değiştirmeye karar verdi.

Bu değişim öyle bir değişimdi ki aslında bir yerde kendi iplerini çektiler. Demirel tencere tavanın düşüremeyeceği hükümet yok der oldu. Erbakan AKP’ye oy vermek İsrail’e oy vermek ABD’ye oy vermek diyerek ben uyarıyorum demişti.

Demek ki öğrencilerini iyi tanıyorlardı. Belki bu millet bazı şeyleri bulamıyordu fakat 2019 sonunda Türkiye’nin dış borcu 450 milyar dolar iken gün itibarıyla ekonomistler 600 milyar dolar olduğunu söylüyor.

Örnek bundan altı sene önce emekli olan bir işçi emeklisi beşyüz elli Euro karşılığı aylık alırken, şimdiki aldığı emekli maşı, Euro karşısında iki yüz Euro’ya düşmüş, bunun vebali sadece hükümettin değil onlara destek verenlerinde.

Ekonominin kitabını yazan ben ekonomistim diyen siyasiler sizin babalarınız olan o eski politikacıları rahmetle anar olduk.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.