Rafting yapan sayısı 1 Milyonu bulur

Rafting yapan sayısı 1 Milyonu bulur

ABONE OL
19:49 - 09/08/2019 19:49
Rafting yapan sayısı 1 Milyonu bulur
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın Manavgat ilçesi Beşkonak bölgesinde rafting işletmecisi ve rehberi Adem Bahar muhabirimize yaptığı açıklamada, bölgede 60’a yakın rafting işletmecisi bulunduğunu söyledi.

Antalya’nın turist sayısı açısından rekor üstüne rekor kırıldığı bu günlerde yabancı rafting yapanların sayısının azlığına dikkat çeken Bahar, ”Bölgemizde yabancı turist ziyaretçi sayısı fazla ama raftinge ilgi göstermiyor. Rus, İngiliz ve İranlı turist bölgeye ilgi gösteriyor ama raftinge ilgi göstermiyor. Bu yıl daha çok yerli turist heyecan arıyor. Rafting yapan yerli turist sayısı giderek artıyor, buna karşılık yabancı turist sayısı da düşüyor” dedi.

HAFTA SONU 8-10 BİN KİŞİ RAFTİNG YAPIYOR

Rafting rehberi Adem Bahar, turizm sezonunda hafta sonları yerli ve yabancı 8-10 bin, hafta içi de bin ile 2 bin arasında turistin rafting yaptığına dikkat çekti.

Rafting bölgesinde turist sayısının artmasına rağmen, rafting işletmelerinin para kazanamadığını öne süren Bahar, şunları kaydetti.

”Rafting turunu pazarlayanlar para kazanıyor. Bot alıyoruz, rehber bulunduruyoruz, maliyetlerimiz artıyor ama rafting işletmeleri para kazanamıyor. Bölgeye gelen ziyaret eden yabancı turist var ama onlar da para harcamak istemiyor.”

Turizm sezonuna kadar Beşkonak rafting merkezinde 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yapması bekleniyor.

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.