*** Radikal dincilerin sayısı arttı

*** Radikal dincilerin sayısı arttı

ABONE OL
17:55 - 27/05/2009 17:55
*** Radikal dincilerin sayısı arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Radikal dincilerin sayısı arttı

Almanya’nın başkenti Berlin’de şiddet yanlısı radikal dincilerin sayısının geçen yıl büyük ölçüde arttığı bildirildi

Berlin Anayasayı Koruma Dairesinin 2008 yılı Suç İstatistik Raporuna göre, 2007 yılında sayıları 320 olan şiddet yanlısı radikal Müslümanların sayısı 2008 yılında 430’a yükseldi.

Hizbullah örgütünün Berlin’deki üye sayısının 180, Hamas örgütünün de 50 olduğu, terör eğitim kampları için eleman bulmaya çalışan Hizb üt-Tahrir örgütünün ise 100 üyesinin bulunduğu belirtilen raporda, buna rağmen Berlin’de yaşayan yaklaşık 3 bin radikal dincinin çok büyük bir bölümünün şiddete karşı olduğu ifade edildi.

Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting, söz konusu rapor için yazdığı önsözde, radikal dinci tehdidin hafife alınmaması gerektiğini belirterek, ”Almanya’da bugüne kadar bazı terör planları önceden ortaya çıkarıldığı ya da patlayıcı maddeler teknik arızalar nedeniyle çalışmadığı için hiç kimse kendisini sahte bir güvenlik içinde hissetmemeli” ifadesini kullandı.

Kendisini özellikle Berlin’de yaşayan genç Müslümanları radikalleştirme çabalarının endişelendirdiğini kaydeden Körting, burada yetişen Müslümanların artık ”bir Alman sorunu” da olduğunu, gençlerin doğru eğitilmeleri için aileler, okullar ve cami derneklerinin sıkı bir işbirliği yapmaları gereğine işaret etti.

Raporda ayrıca, aşırı sağcıların sayısının 2008 yılında 2007 yılına göre 2010’dan 1780’e gerilerken, aşırı solcuların sayısının yaklaşık olarak aynı kaldığı bildirildi.

ha-ber.com (A.A) Evren AYDEMİR

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.