R. F. Kennedy’nin Katilinin Şartlı Tahliyesi Reddedildi

R. F. Kennedy’nin Katilinin Şartlı Tahliyesi Reddedildi

ABONE OL
10:31 - 14/01/2022 10:31
R. F. Kennedy’nin Katilinin Şartlı Tahliyesi Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

California Valisi Gavin Newsom, 1968’de ABD başkan adayı Robert F. Kennedy’ye suikast düzenlemekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Filistinli mülteci Sirhan Sirhan’ın şartlı tahliyesini reddettiğini açıkladı.

Ağustos ayında bir California inceleme kurulu, Sirhan’ın kurulun hukuk ekibi ve valinin incelemesine bağlı olarak cezaevinden tahliye edilebileceğini bildirmişti. Sirhan’ın şartlı tahliyesi daha önce 15 kez reddedilmişti.

Los Angeles Times’ta yayınlanan bir görüş yazısında kararını açıklayan Newsom, Şartlı Tahliye Duruşmaları Kurulu’nun 77 yaşındaki Sirhan’ın şartlı tahliye için uygun olduğu kararına katılmadığını söyledi.

”Topluma güvenle salınmasını destekleyecek kavrayışı geliştirmedi”

Newsom, “California Eyalet Arşivleri’ndeki kayıtlar da dahil olmak üzere davayı dikkatle inceledikten sonra, Sirhan’ın topluma güvenle salınmasını destekleyecek sorumluluk ve kavrayışı geliştirmediği görüşüne vardım” dedi.

Sirhan’ın avukatı Angela Berry, Reuters haber ajansının konuyla ilgili yorum talebine henüz yanıt vermedi. Berry daha önce Sirhan’ın hiçbir zaman ciddi bir cezaevi ihlaliyle suçlanmadığını ve cezaevi yetkililerinin onu ‘‘düşük riskli’’ olarak değerlendirdiğini söylemişti.

Sirhan Sirhan avukatıyla birlikte mahkeme binasında. 28 Haziran 1968.

Sirhan, 5 Haziran 1968’de 42 yaşındaki Kennedy’yi Ambassador Oteli’nin mutfak kilerinde vurarak öldürmekten hüküm giymişti.

Kennedy, Demokrat Parti’nin California önseçimlerinde zaferini ilan ettiği konuşmayı yapmasının ardından vurulmuş ve ertesi gün hastanede hayatını kaybetmişti. Robert Kennedy’nin büyük kardeşi John F. Kennedy ise Dallas’ta 1963’te suikaste kurban gitmişti.

Sirhan, Robert Kennedy cinayetini hatırlamadığını iddia etmiş, ancak Kennedy’yi İsrail’e desteği nedeniyle vurduğunu da söylemişti.

Tahliye heyetinin tavsiyesine karşı çıkan Robert Kennedy’nin eşi Ethel yayınladığı mesajda ‘‘Ailemiz ve ülkemiz bir kişinin zalimliğinin acısını fazlasıyla çekti’’ dedi.

Los Angeles Times gazetesine göre Ethel ve hayattaki dokuz çocuğunun altısı Sirhan’ın serbest bırakılmasına kamuoyu önünde karşı çıkarken diğer iki kardeşleriyle bu konuda ters düşüyorlar.

Newsom, Sirhan’ın şartlı tahliyeyle serbest bırakılmaya elverişli olmadığının kanıtı olarak cinayetle ilgili değişen söylemini ve cinayetin sorumluluğunu almayı reddetmesini gösterdi.

Sirhan 1969’da ölüm cezasına çarptırılmış, California eyaletinin ölüm cezasını kaldırmasının üzerine cezası ömür boyu hapse çevrilmişti.

VOA tarafından geçilen R. F. Kennedy’nin Katilinin Şartlı Tahliyesi Reddedildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. R. F. Kennedy’nin Katilinin Şartlı Tahliyesi Reddedildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan R. F. Kennedy’nin Katilinin Şartlı Tahliyesi Reddedildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.