Putin’in Seferberlik Kararına ABD ve Dünyadan Tepkiler

Putin’in Seferberlik Kararına ABD ve Dünyadan Tepkiler

ABONE OL
16:57 - 21/09/2022 16:57
Putin’in Seferberlik Kararına ABD ve Dünyadan Tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ABD’den ve birçok ülke yetkilisinden tepkiler geldi.

ABD’nin Kiev Büyükelçisi Bridget Brink, kararın “Rusya’nın zayıflığının ve başarısızlığının işareti” olduğunu kaydetti.

Brink Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sahte referandumlar ve seferberlik Rusya’nın zayıflığının ve başarısızlığının işaretleridir. ABD, Rusya’nın sözde ilhak ettiği Ukrayna toprakları üzerindeki hak iddiasını asla tanımayacak ve ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında durmaya devam edecektir” diye yazdı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da, Putin’in Ukrayna’daki savaşı desteklemek üzere yedek askerleri harekete geçirme kararının, işgalinin başarısız olduğunu göstergesi olduğunu söyledi.

Wallace, Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında, “Hiçbir tehdit ve propaganda Ukrayna’nın bu savaşı kazandığı, uluslararası toplumun birleştiği ve Rusya’nın küresel bir parya haline geldiği gerçeğini gizleyemez” ifadelerini kullandı.

“Putin’in tehditleri ciddiye alınmalı”

İngiltere Dışişleri Bakanı Gillian Keegan ise İngiliz Sky News kanalına verdiği demeçte, Putin’in tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Keegan, “Açıkçası bu çok ciddiye almamız gereken bir şey çünkü biliyorsunuz, kontrol bizde değil. Gerçekten onun da kontrolda olduğundan emin değilim. Bu açıkça bir tırmanış” dedi.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala ise, kısmi seferberliğin “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı daha da tırmandırma girişimi” ve “Rusya’nın saldırganlığının bir başka kanıtı olduğunu” söyledi.

Almanya Başbakan Yardımcısı Robert Habeck de seferberliği, “Rusya’dan gelen bir başka kötü ve yanlış adım” olarak nitelendirdi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise seferberlik ve referandum planlarını “panik işareti” olarak tanımladı.

Putin bu sabah yaptığı açıklamayla kısmi seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu.

Seferberlik kapsamında Putin, yedek askerlerin, daha önce orduda hizmet vermiş kişilerle, askeri deneyime sahip kişilerin askere çağrılacağını açıkladı.

Rus lider ayrıca, Batı’yı ülkesine karşı nükleer şantaj yapmakla da suçladı.

Rusya’nın elinde Batı’nın tehditlerine cevap verecek çok sayıda silahı olduğunu dile getiren Putin, “Ülkemizin toprak bütünlüğü tehdit edilirse, halkımızı korumak için mevcut tüm araçları kullanırız, bu bir blöf değildir” dedi.

VOA tarafından geçilen Putin’in Seferberlik Kararına ABD ve Dünyadan Tepkiler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin’in Seferberlik Kararına ABD ve Dünyadan Tepkiler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin’in Seferberlik Kararına ABD ve Dünyadan Tepkiler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.