Putin: Suriye’de siyasi süreci başlattık

Putin: Suriye’de siyasi süreci başlattık

ABONE OL
04:42 - 04/10/2019 04:42
Putin: Suriye’de siyasi süreci başlattık
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Putin, BM desteğiyle Astana formatı ortaklarıyla Suriye’de siyasi süreci başlatmayı başardıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “BM’nin desteğiyle Astana formatı ortaklarıyla Suriye’de siyasi süreci başlatmayı başardık. İran, Türkiye, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Ortadoğu ülkeleri ve ABD ile güçlü temas kurabildik” dedi.

Soçi kentinde düzenlenen 16. Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında konuşan Putin, “Suriye’nin birkaç sene içerisinde teröristlerden temizlendiğini ve şiddet seviyesinin büyük ölçüde düştüğünü” söyledi.

Putin, “Suriye meselesi konusunda, uluslararası hukuk ve ülkenin egemenliğine saygı göstererek, halkın güvenliğini düşünerek, ortaklarımızla birçok şey yapabildik. Asya dahil olmak üzere, dünyadaki diğer sorunların da aynı yaklaşımlarla çözülebileceğinden eminim” diye konuştu.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.