Polis California’daki Saldırının Nedenini Araştırıyor

Polis California’daki Saldırının Nedenini Araştırıyor

ABONE OL
10:44 - 24/01/2023 10:44
Polis California’daki Saldırının Nedenini Araştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

California eyaletinin Monterey Park kentinde 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından polis, saldırganın bunu neden yapmış olabileceğini araştırıyor

California’dan Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi Judy Chu, “Saldırganın motivasyonu neydi? Ruh sağlığıyla ilgili bir sorun mu vardı? Silahları nasıl aldı?” gibi sorularını kamuoyuyla paylaştı.

72 yaşında olduğu belirtilen saldırgan olaydan bir gün sonra beyaz bir aracın içinde ölü bulunmuştu.

Polis saldırganın intihar ettiğini düşünüyor.

Saldırı, Çin Yeni Yılı başlamadan önce yerel saatle 22’de, Asya kökenlilerin yoğun olduğu Monterey Park’taki dans stüdyosunda düzenlenmişti.

Los Angeles bölge emniyetinden Andrew Meyer, yetkililerin olay yerine geldiklerinde çığlıklar duyduğunu ve olay mahalline girdiklerinde kurbanlara rastladıklarını belirtti.

Kurbanlardan ikisinin kimliği belirlendi.

Saldırganın 72 yaşında ve isminin Huu Can Tran olduğu açıklandı. Saldırgan, ilk saldırının ardından 20-30 dakika sonra yakınlardaki Alhambra’daki Lai Lai dans salonuna gitti. Burada iki kişi elindeki silahı almayı başardı. Bu kişiler Amerikan kamuoyunda ‘kahraman’ olarak niteleniyor.

Yetkililer, Tran’ın ikinci gittiği yerden beyaz bir araçla kaçtığı, aracın Monterey Park’ın 50 kilometre güneybatısındaki Torrence kentinde ertesi gün tespit edildiği bilgisini verdi.

Los Angeles Bölge Şerifi Robert Tuna, “Torrence’da güvenlik görevlileri aracı takibe alırken, beyaz araç alışveriş merkezinin otoparkına geldi. Görevliler aracın içindekiyle iletişim kurmaya çalışınca içerden silah sesi duydular” sözleriyle gelişmeleri özetledi.

Polis, Tran’in intihar ettiğini açıklarken, bunun ardından da Monterey Park’taki saldırıyla ilgili aracın içinde kanıt buldu. Yetkililer saldırıyla ilgili başka şüpheli olmadığını belirtti.

Başkan Joe Biden, yaşamını yitirenlerle ilgili açıklama yayınladı ve Beyaz Saray’la diğer federal dairelerde bayrakların Perşembe akşamına kadar yarıya indirilmesi emrini verdi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Florida’nın Tallahassee kentini ziyareti sırasında, Monterey Park’taki trajediye değindi.

Harris, “Bu odadaki ve ülkemizdeki herkes bu şiddetin durması gerektiğinin farkında. Başkan Biden, ben ve yönetimimiz yerel yetkililere tam destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Monterey Park’ın belediye başkanı da trajik olayla ilgili konuştu.

Belediye Başkanı Henry Lo, “Burada farklı kökenlerden toplumlar var. Yeni yılımız başladı ve emniyet müdürlüğümüz etnik çeşitliliğimizin farkında. Bünyesinde de bunu yansıtıyor. Emniyet müdürlüğümüz, Monterey Park’ta yaşayan herkesi korumak için her gün çalışmaya devam edecek, toplumumuz bundan emin olsun” ifadelerini kullandı.

Şerif Luna saldırıda hayatını yitirenlerin tamamının 50 yaşın üzerinde olduğunu da söyledi.

VOA tarafından geçilen Polis California’daki Saldırının Nedenini Araştırıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Polis California’daki Saldırının Nedenini Araştırıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Polis California’daki Saldırının Nedenini Araştırıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.