Pfizer’dan 5-11 Yaşa Yeni Takviye Aşı İçin Başvuru

Pfizer’dan 5-11 Yaşa Yeni Takviye Aşı İçin Başvuru

ABONE OL
23:36 - 27/09/2022 23:36
Pfizer’dan 5-11 Yaşa Yeni Takviye Aşı İçin Başvuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Pfizer, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA), güncellenen COVID-19 takviye aşısının 5-11 yaş arasındaki çocuklarda kullanılması için izin istedi.

İlkokul çağındaki çocuklar için Pfizer’in orijinal aşısının 12 yaş ve üstü gruba verilen dozunun üçte biri, iki aşı halinde uygulanıyor. Bu yaş grubunun aynı dozda bir de takviye aşı olmalarına izin veriliyordu.

İlkokul çağındaki çocuklar, FDA’nın izin vermesi durumunda takviye aşı olma zamanları geldiğinde aşının Omicron’a uyarlanmış yeni halini olabilecekler.

FDA’nın aşı uzmanı Peter Marks geçen hafta yaptığı açıklamada bu yaş grubundaki çocuklara takviye aşı için yakında karar çıkmasını beklediklerini söylemişti.

Pfizer ve ortağı BioNTech, 6 aylık ve 4 yaş arası daha küçük çocuklara da aşının Omicron’a göre güncellenmiş halinin yapılması için bir çalışma yürütüyor.

Güncellenmiş aşılar 12 yaş ve üstü herkes için bu ayın başında hem Pfizer hem de rakibi Moderna tarafından piyasaya sürülmüştü. Bunlar şimdiye kadar milyonlarca hayat kurtaran mevcut aşıların üstünde az değişiklik yapılmış versiyonları. Bu aşıların formülünün yarısı orijinal varyanta karşı, kalan yarısı ise bugün daha çok etkili olan Omicron’un BA.4 ve BA.5 alt varyantlarına karşı koruma sağlıyor.

Güncellenmiş takviye aşıların COVID-19 vakalarını azaltması ve kış aylarında yeni bir dalganın önlenmesi umuluyor. Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) geçen haftadan itibaren 4 milyon 400 bin Amerikalı’nın güncellenmiş takviye aşılarını olduklarını belirtti.

VOA tarafından geçilen Pfizer’dan 5-11 Yaşa Yeni Takviye Aşı İçin Başvuru haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pfizer’dan 5-11 Yaşa Yeni Takviye Aşı İçin Başvuru haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pfizer’dan 5-11 Yaşa Yeni Takviye Aşı İçin Başvuru haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.