Pfizer/BioNTech’in Varyant Aşısı Avrupa’da İnceleniyor

Pfizer/BioNTech’in Varyant Aşısı Avrupa’da İnceleniyor

ABONE OL
15:18 - 09/08/2022 15:18
Pfizer/BioNTech’in Varyant Aşısı Avrupa’da İnceleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa İlaç Dairesi (EMA), Amerikalı ilaç firması Pfizer ve Alman ortağı BioNTech’in varyantlara göre yeniden tasarladıkları COVID-19 aşısının değerlendirme sürecine başladıklarını açıkladı.

Çift değerli olarak adlandırılan aşı, COVID-19 hastalığına yol açan Corona virüsünün ilk kez Çin’de tespit edilen orijinal türüyle şu anda Avrupa’daki vakaların büyük çoğunluğundan sorumlu olan Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 varyantlarını hedef alıyor.

EMA, değerlendirme kapsamında, erişime açılan verileri toplayacak. Süreç, resmi başvuru yapmaya yeterli veriye ulaşana kadar devam edecek.

Daire, geçen ay yine Pfizer-BioNTech’in imal ettiği aşının bir başka versiyonunun değerlendirme sürecinin başladığını bildirmişti. Bu aşı, Corona virüsünün orijinal türüyle Omicron varyantının BA.1 olarak bilinen alt varyantını hedef alıyor.

Mevcut COVID-19 aşıları hastaneye yatış ve ölüm vakalarına karşı iyi koruma sağlamaya devam etse de virüsün geçirdiği evrim, aşıların etkinliğini azalttı.

Avrupa Birliği yetkilileri, çift değerli aşıları sonbaharda devreye sokmayı planladıkları kampanyalarda kullanmayı planlıyor. Avrupa’daki COVID-19 vakalarının büyük çoğunluğu şu anda BA.5 alt varyantıyla bağlantılı.

EMA, varyant uyumlu yeni COVID-19 aşılarının Eylül ayına kadar onaylanmasını bekliyor. Ancak kurum, bu kampanya kapsamında daha eski olan BA.1 varyantını hedef alan aşıların da kullanılabileceğinin işaretini verdi. Bunun nedeni, yeni alt varyantlar BA.4 ve BA.5’i hedef alan aşıların klinik gelişiminin henüz geride olması.

VOA tarafından geçilen Pfizer/BioNTech’in Varyant Aşısı Avrupa’da İnceleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pfizer/BioNTech’in Varyant Aşısı Avrupa’da İnceleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pfizer/BioNTech’in Varyant Aşısı Avrupa’da İnceleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.