Pentagon, Türkiye'yi Suriye’de koordinasyonsuz operasyon konusunda uyardı

Pentagon, Türkiye'yi Suriye’de koordinasyonsuz operasyon konusunda uyardı

ABONE OL
03:14 - 07/10/2019 03:14
Pentagon, Türkiye'yi Suriye’de koordinasyonsuz operasyon konusunda uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, basına verdiği açıklamada Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirebileceği koordinasyonsuz herhangi bir operasyonun ABD’de büyük endişeye neden olacağını belirtti.

Sputnik’e konuşan Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirebileceği koordinasyonsuz herhangi bir operasyonun ABD’de büyük endişeye neden olacağını söyledi. ABD’nin Türkiye ile birlikte kurulan ‘güvenli bölgenin’ devreye girmesi üzerine eğildiğini söyleyen Pentagon sözcüsü, “Bu, ilerleme için izlenecek en iyi yol” dedi.

‘ORTAK ÇIKARLARA ZARAR VERİR’

Robertson, “Türkiye’nin koordinasyonsuz yapabileceği herhangi bir askeri harekat bizde büyük endişelere neden olacak, zira böyle bir durum Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenliğin sağlanması ile ilgili ortak çıkarlarımıza zarar verir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de oluşturulmayı planladıkları güvenli bölgeyle alakalı “Bölgeyi terör örgütünün işgalinden kurtarır kurtarmaz, uluslararası toplumdan alacağımız destekle işe başlayacağız. Birlikte çalışma imkânlarını zorlarız ama mümkün değilse kendi yolumuzu açarız. Nitekim şu anda açmaya başladık” demişti.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.