“Pennsylvania Washington’a Çok Net Bir Mesaj Gönderiyor”

“Pennsylvania Washington’a Çok Net Bir Mesaj Gönderiyor”

ABONE OL
22:19 - 08/11/2022 22:19
“Pennsylvania Washington’a Çok Net Bir Mesaj Gönderiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhuriyetçiler’in Pennsylvania’dan Senato adayı ünlü doktor ve televizyon programcısı Mehmet Öz, Kongre’de dengeleri değiştirebilecek kritik seçimde oyunu kullandı.

Yaşadığı Montgomery bölgesinde bulunan Bryn Athyn’daki bir sandıkta sabah erken saatte oyunu kullanan Mehmet Öz’e eşi Lisa Öz eşlik etti.

Kalabalık bir basın ordusunun izlediği Öz, oy verme merkezine gelişinde alkışlarla karşılandı.

Önce kendisini destekleyenlerle selamlaşan Öz, salona girmeden önce eşi Lisa Öz’ün yanında olmadığını farketti.

Kısa bir şaşkınlık yaşadıktan sonra Lisa Öz’ün binaya girdiğini gören Mehmet Öz, hızlı adımlarla eşinin yanına gitti.

Basın mensuplarının içeriden görüntü almasına izin verilmezken, Cumhuriyetçi Mehmet Öz, dışarıda bekleyen gazetecilere açıklama yaptı..

Öz, kampanyası boyunca tekrarladığı “Pennsylvania’da senatör seçiminin Washington yönetimine doğrudan bir mesaj niteliği taşıdığı’’ görüşünü bir kez daha paylaştı.

Öz, “Pennsylvania, Washington’a çok net bir mesaj gönderiyor. Daha az radikalizm ve daha fazla denge istiyoruz. Bu yüzden herkesi oy kullanmaya davet ediyorum. Bu sizin göreviniz” diye konuştu.

Öz soruları yanıtlamazken, Türk Amerikan toplumuna mesajı olup olmadığı sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Mehmet Öz, akşam saatlerinde Newton kentinde kısıtlı katılımlı bir etkinlikte seçmenlerle buluşacak.

Cumhuriyetçi aday Mehmet Öz oyunu kullandığı sırada, ABD’de seçim yarışını günlük anketlerle takip eden FiveThirtyEight platformunun paylaştığı ankette Mehmet Öz, John Fetterman’ın önünde görünüyordu.

Cumhuriyetçi adaya desteğin yüzde 47,4 çıktığı ankette Fetterman’a destek oranı yüzde 46,9’da kaldı. Dün yani seçimden sadece bir gün önce Öz ve Fetterman arasındaki fark sıfırlanmış, iki adaya destek oranı yüzde 47 olarak açıklanmıştı.

Fetterman da oyunu kullandı

Demokrat aday John Fetterman da sabah erken saatlerde eşi Gisele Barreto Fetterman ile birlikte Braddock’ta oyunu kullandı.

Her zaman spor giysileriyle görülen Fetterman, oy vermeye de şortla gitti.

Öte yandan yerel basında çıkan haberlere göre Fetterman, tarihsiz ya da yanlış tarihli postayla gönderilen oyların sayılması için dava açıyor.

Fetterman’ın kampanya ekibi, Pennsylvania seçmenlerinin postayla gönderdikleri oy pusulalarının geçerli bir tarihle imzalanmamış olması halinde sayılması için federal mahkemeye başvurdu.

Pennsylvania Yüksek Mahkemesi kısa süre önce ilçelerin, dış zarflarında eksik ya da geçersiz tarihler bulunan posta oy pusulalarını saymamaları kararı vermişti.

Fetterman ve ekibi, federal mahkemenin eyalet mahkemesinin kararının yerine geçmesini umuyor.

VOA tarafından geçilen “Pennsylvania Washington’a Çok Net Bir Mesaj Gönderiyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Pennsylvania Washington’a Çok Net Bir Mesaj Gönderiyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Pennsylvania Washington’a Çok Net Bir Mesaj Gönderiyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.