Pelosi’nin Eşi Evinde Çekiçli Saldırıya Uğradı 

Pelosi’nin Eşi Evinde Çekiçli Saldırıya Uğradı 

ABONE OL
21:41 - 28/10/2022 21:41
Pelosi’nin Eşi Evinde Çekiçli Saldırıya Uğradı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşi Paul Pelosi’nin bu sabah saatlerinde çiftin San Francisco’daki evine zorla giren çekiçli bir kişinin saldırısına uğradığı belirtildi.

Temsilciler Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Saldırgan gözaltında ve saldırının nedeni araştırılıyor” denildi. Açıklamada, Paul Pelosi’nin tedavi görmek üzere hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

AP’ye bilgi veren iki kişiye göre 82 yaşındaki Paul Pelosi başından ve vücudundan yaralandı. Bu kaynaklar saldırganın özellikle Pelosi çiftinin evini hedef aldığını belirtti.

ABD Kongre Polisi, başkanlıktan sonra protokolde ikinci sırada yer alan ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı’nın, saldırı sırasında Washington’da koruma altında olduğunu açıkladı.

Saldırganın eve nasıl girdiği de dahil olmak üzere saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz net değil.

San Francisco Polisi sözcüsü ve Nancy Pelosi’nin sözcüsü konuyla ilgili açıklama taleplerine yanıt vermedi.

Kongre’yi korumakla sorumlu Kongre Polisi, soruşturmada Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve San Francisco Polisi ile birlikte çalıştığını söyledi.

Saldırı ara seçimlere 11 gün kala gerçekleşti

Saldırı, Temsilciler Meclisi ve Senato’da siyasi parti dengesinin belirleneceği 8 Kasım ara seçimlerinden iki haftadan kısa bir süre önce gerçekleşti.

Cumhuriyetçiler, şiddet içeren suçların yanı sıra enflasyon ve diğer yaşam kalitesi sorunlarıyla ilgili endişeler konusunda kampanya yürütüyor.

Amerika’nın en liberal şehirlerinden birinin uzun süredir temsilcisi olan Demokrat lider Nancy Pelosi, Cumhuriyetçiler’in sıklıkla eleştirdiği bir isim. Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Pelosi seçim kampanyası reklamlarının da hedefinde.

Pelosi’nin Temsilciler Meclisi’ndeki ofisi 6 Ocak 2021’de Kongre’ye yapılan saldırı sırasında eski başkan Donald Trump’ın destekçileri tarafından basılmıştı.

Basında çıkan haberlere göre, Ocak 2021’de Pelosi’nin evinin üzerine “Kirayı iptal et” ve “Her şeyi istiyoruz” yazılmış ve garajın önüne bir domuz kafası bırakılarak evi tahrip edilmişti.

Siyasi olarak kutuplaşmış bir ortamda, Cumhuriyetçi ve Demokrat temsilciler ölüm tehditleri aldıklarını ve taciz edildiklerini bildirdi.

Trump’a öfkelenen silahlı bir kişi, 2017’de bir beyzbol antrenmanında Kongre’nin beş Cumhuriyetçi üyesini vurup yaralamış ve 2011’de Demokrat Kongre üyesi Gabby Giffords halka açık bir etkinlik sırasında başından vurulmuştu.

Merkezi San Francisco’da bulunan bir gayrimenkul ve risk sermayesi şirketinin sahibi olan 82 yaşındaki Paul Pelosi, Mayıs ayında trafik kazası geçirdikten sonra alkol etkisi altında araç kullanmak suçlamasıyla hüküm giymiş ve California’nın Napa bölgesinde beş gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

VOA tarafından geçilen Pelosi’nin Eşi Evinde Çekiçli Saldırıya Uğradı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pelosi’nin Eşi Evinde Çekiçli Saldırıya Uğradı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pelosi’nin Eşi Evinde Çekiçli Saldırıya Uğradı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.