Pelosi’den Azerbaycan’a Kınama

Pelosi’den Azerbaycan’a Kınama

ABONE OL
14:59 - 18/09/2022 14:59
Pelosi’den Azerbaycan’a Kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Ermenistan’a gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde başkent Erivan’da yaptığı konuşmada “Azerbaycan’ın Ermenistan’a yasa dışı saldırılarını kınıyoruz” dedi.

Pelosi Ermenistan’a ziyaretinin “Azerbaycan’ın Ermenistan topraklarına yasa dışı ve öldürücü saldırıları” sonrası önemli olduğunu söyledi.

“Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” diyen Pelosi, çatışmaların Azeriler tarafından başlatıldığını iddia etti ve bunun kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Pelosi bu açıklamalarını Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan’ın yanında yaptı.

Simonyan, geçen hafta Erivan’ın yardım talebine Rus ordusunun buna yanıt vermemesinden memnuniyetsizliğini dile getirmişti.

Pelosi’nin doğrudan Azerbaycan’ı suçlaması Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasını aşan bir açıklama.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken çatışmalar nedeniyle endişelerini dile getirmiş, soğukkanlı olunması çağrısı yapmış ama herhangi bir tarafı suçlamamıştı.

Pelosi ayrıca Amerika’nın savunma ihtiyaçları konusunda Ermenistan’ı dinlediğini ve Washington’ın demokrasiyle otokrasi arasındaki küresel mücadelede Ermenistan’a destek vermek istediğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı, “Etkimizi kullanmalıyız” ifadesini kullandı.

Ermenistan Azerbaycan’ın en az 6 Ermeni yerleşim birimini bombaladığını iddia ederken Azerbaycan bu iddiaları yalanlıyor. Bakü, Ermeni sabotaj birimlerinin Azerbaycan askerlerinin bulunduğu yerleri mayınlamaya çalıştığını ve buna karşılık verildiğini belirtiyor.

İki ülke arasında sınır çatışmalarında 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği kaydediliyor.

Rusya, Ermenistan’ın en önemli askeri müttefiki. Moskova’nın Ermenistan’ın kuzeyinde bir askeri üssü var ve Dağlık Karabağ’da barışın korunması için askerleri bulunuyor.

Cuma günü Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Moskova’nın çatışmada arabuluculuk yapmaya yetecek kadar kaynağı olduğunu söylemişti. İki ülke arasındaki çatışma Rusya’nın arabuluculuğunda ateşkesle sonuçlanmıştı.

VOA tarafından geçilen Pelosi’den Azerbaycan’a Kınama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pelosi’den Azerbaycan’a Kınama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pelosi’den Azerbaycan’a Kınama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.