Pelosi: “Her Zaman Etkim Olacak”

Pelosi: “Her Zaman Etkim Olacak”

ABONE OL
00:31 - 14/11/2022 00:31
Pelosi: “Her Zaman Etkim Olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ara seçim sonuçlarına ilişkin bazı televizyon kanallarına açıklamalarda bulundu.

Temsilciler Meclisi’nde kontrolün Cumhuriyetçiler’e geçmesi durumunda koltuğunu kaybedecek olan Pelosi, her zaman etkisinin olacağını belirtti.

Pelosi bu açıklamasını CNN televizyonuna yaptı.

Nancy Pelosi Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat grubun liderliği pozisyonunu devam edip ettirmeyeceğiyle ilgili bir soruya karşılık olarak buna yanıt vermenin erken olduğunu söyledi.

Partisinin yeni dönemde daha parlak bir geleceğe sahip olacağını belirten Pelosi, kendisinin değil partisinin geleceğine odaklandığını vurguladı.

“Etkiyi kullanmanın her türlü yolu vardır” diyen Pelosi, “Temsilciler Meclisi Başkanı’nın çok fazla gücü var ama benim her zaman etkim olacak” dedi.

Demokratlar Senato’da kontrolü ellerinde tutarken Temsilciler Meclisi’nde kontrolün hangi partide olacağı henüz netleşmedi.

Pelosi ABC televizyonuna yaptığı açıklamada da, “Pes etmedik, henüz kazanmadılar” dedi ve sayımın devam ettiği bölgelerde yarışın çok yakın olduğunu söyledi.

Demokrat Parti içinde son dönemde liderlik pozisyonunda olanların yaşı tartışma konusu.

Pelosi 82, Başkan Biden 80, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer da 71 yaşında.

Nancy Pelosi 8 Kasım’daki seçimlerde 19. kez Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilmişti.

Eşine yapılan saldırının kararını nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soruya Pelosi, Kongre’yi terk etmek gibi bir planı olmadığını ve partisini daha ileriye götürmek istediğini belirtti.

Pelosi Başkan Biden’a da bir daha aday olması konusunda destek verdi.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi Parti’nin lideri Kevin McCarthy ise partisinin çoğunluğu elde etmesi durumunda Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na aday olacağını açıklamış durumda.

Temsilciler Meclisi’nde kontrolün hangi partide olacağının belirlenmesi birkaç gün daha sürebilir.

435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde kontrolü elde edecek tarafın en az 218 sandalyeyi kazanması gerekiyor.

Amerika’daki bazı medya organları Temsilciler Meclisi’nde 219 Cumhuriyetçi 216 Demokrat üyenin olacağını öngörüyor.

VOA tarafından geçilen Pelosi: “Her Zaman Etkim Olacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pelosi: “Her Zaman Etkim Olacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pelosi: “Her Zaman Etkim Olacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.