Pelosi Ermenistan’a Gidiyor

Pelosi Ermenistan’a Gidiyor

ABONE OL
20:26 - 16/09/2022 20:26
Pelosi Ermenistan’a Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi son gelişmelerin ardından Ermenistan’a gidecek. Pelosi’nin yarın Ermenistan’da olması bekleniyor.

G7 ülkeleri parlamento liderleri zirvesi için Almanya’da bulunan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada “Ermenistan’ı ziyaret edeceğiz çünkü kendilerinden bize ulaşan bir davet var” ifadelerini kullandı.

Pelosi ziyaretin içeriğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Pelosi ziyaretiyle ilgili sorulara “ Herşey insan hakları, her insanın onuru ve değerine saygı duymakla alakalı” demekle yetindi. Ancak ziyaretin Ermenistan ve Azerbaycan arasında çatışmalar yaşanmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekiyor.

Pelosi son olarak Çin’in tüm tepkisine rağmen Tayvan’a ziyarette bulunmuş, ziyaret Çin’in bölgede askeri hareketliliği de arttırmasına neden olmuştu.

Son bir haftada Ermenistan ve Azerbaycan arasında sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Her iki taraf da çatışmaların başlamasıyla ilgili olarak birbirlerini suçluyor. Salı günü başlayan çatışmalar uluslararası çabalar neticesinde dün akşam son buldu.

VOA tarafından geçilen Pelosi Ermenistan’a Gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pelosi Ermenistan’a Gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pelosi Ermenistan’a Gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.