Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı

Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı

ABONE OL
15:10 - 11/01/2023 15:10
Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’nın başkenti Paris’teki, Avrupa’nın en büyük tren garı Gare du Nord’da bıçaklı bir saldırgan, 1’i polis olmak üzere 6 kişiyi yaraladı. Zanlı, polisin ateş açması sonucu etkisiz hale getirildi.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu, yaralı tutuklanan zanlının da hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Yerel saatle 07.00 civarında meydana gelen saldırıda yaralanan polisin, sınır polisi ekibinden (PAF) bir memur olduğu kaydedildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sosyal medya hesabından olayla ilgili, “Bu sabah Gare du Nord’da bir saldırgan, birkaç kişiyi yaraladı. Hızla etkisiz hale getirildi. Etkili ve cesur müdahaleleri için polise teşekkür ederim” paylaşımında bulundu.

“6 yaralıdan birinin durumu ağır”

Olay yerine giden İçişleri Bakanı Darmanin saldırıya ilişkin bilgi vererek, “Saat 06.42 sularında bir şahıs, elinde kesici bir aletle garda etrafını tehdit etmeye başladı. Merdivenlerde saldırıya geçerek etrafına saldırmaya başladı. Saat 06.43’te, görevini bitirip evine dönmekte olan polis memurları tarafından üç el ateş edilmek suretiyle etkisiz hale getirildi. Hayati tehlikesi devam ediyor. 6 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğunu öğreniyoruz” dedi.

Darmanin, zanlının üzerinde kimliğinin olmadığı, dolayısıyla henüz kimliğinin tespit edilemediğini belirterek, saldırı sırasında zanlının “saldırının terör saldırısı olduğu yönünde kelimeler söylediğine dair söylentileri” ise doğrulamadı.

Saldırıya ilişkin soruşturmayı Paris Savcılığı üstlenirken Terörle Mücadele Savcılığı, henüz soruşturmayı almak için yeterli veri olmadığını belirtti.

Her gün 700 bin yolcu

Avrupa’nın en büyük tren garı olan ve Paris’in kuzey banliyölerini şehir merkezine bağlayan Gare Du Nord’u her gün yaklaşık 700 bin kişi kullanıyor.

Gare Du Nord, aynı zamanda İngiltere ile Fransa’yı birbirine bağlayan EuroStar hızlı tren seferlerinin de hareket noktası.

Saldırı, garın Eurostar’a giden yürüyen merdivenlerin önünde düzenlendi. Saldırgan, özellikle hedef aldığı bir kişiyi boğazından, diğerlerini ise omuz ve göğsünden hafif yaraladı.

Polisin olaya 2 dakikadan daha kısa sürede müdahale etmesine rağmen, saldırgan 1’i ağır, 6 kişiyi yaraladı. Görevini bitirip evine dönmekte olan 3 sınır polisi saldırgana müdahale etti. Zanlı polislerden birini de yaralayınca, diğer iki polis 3 el ateş ederek, saldırganı etkisiz hale getirildi.

İlkyardım uygulandıktan sonra acil hastaneye kaldırılan zanlı ile boğazından yaralanan bir kişinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Paris’te 23 Ocak’ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, saldırının 69 yaşında göçmen ve yabancı karşıtı aşırı sağcı bir Fransız tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

VOA tarafından geçilen Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.