Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı

Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı

ABONE OL
11:24 - 11/01/2023 11:24
Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’nın başkenti Paris’in merkezindeki tren garlarından Gare du Nord’da bıçaklı bir saldırgan, 1’i polis olmak üzere 6 kişiyi yaraladı. Zanlı, polisin ateş açması sonucu etkisiz hale getirildi.

Yaralı tutuklanan zanlının hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Saldırganın kimliği ve saldırıyı düzenleme nedeni hakkında ise henüz bilgi verilmedi.

Çarşamba günü yerel saatle sabah 07.00 sularında, Gare du Nord’a gelen bıçaklı bir saldırganın, bir polis memuru da dahil olmak üzere altı kişiyi yaraladığı bildirildi.

Yaralanan polisin sınır polisi ekibinden (PAF) bir memur olduğu kaydedildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin saldırının gerçekleştiği gara gideceğini açıkladı.

Darmanin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu sabah Gare du Nord’da bir saldırgan, birkaç kişiyi yaraladı. Hızla etkisiz hale getirildi. Etkili ve cesur müdahalalaeri için polise teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paris’in kuzey banliyölerini şehir merkezine bağlayan Gare Du Nord, aynı zamanda, İngiltere ile Fransa’yı birbirine bağlayan EuroStar seferlerinin de hareket noktası.

Paris’te 23 Ocak’ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, saldırının 69 yaşında göçmen ve yabancı karşıtı aşırı sağcı bir Fransız tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

VOA tarafından geçilen Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Paris’te Tren Garında Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.