PARANIN MİLLİYETİ OLUR MU?

ABONE OL
13:56 - 02/02/2023 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Evet, sık sık kendine ekonomi ya da siyaset uzmanı diyen kişiler ve siyasetçiler dile getirirler. “Paranın milliyeti olmaz.” diye. “Paranın dini, imanı, rengi olmaz.” diyerek sözlerini sürdürürler.

Bence paranın milliyeti olur, hem de bal gibi.

Nasıl mı?

Önce halkımıza kulak verelim. Halk arasında bir “helal para” bir de “haram para” kavramı vardır. Doğru mu bu kavramlara yüklenen anlamlar? Bence doğru…

Helal para, insanların emek harcayarak alınteri dökerek kazandıkları paradır. Helal para kazananlar, kimsenin parasına, malına mülküne, emeğine, alınterine göz koymaz.

Haram para ise başkasının hakkını zorla ya da hileyle kendi cebine indirmektir. İnsanları sömürmek için kurulan kapitalist-emperyalist sistem, haram paranın sistematik bir biçimde cebe indirilme düzenidir. Bu düzende kazanılan her kuruşta yalnızca emek, alınteri sömürüsü yok! İnsanların gözyaşları ve kanları da var. O haram paralarla yenen her lokmada insan kanı bulunmakta.

Helal para, alınterinin kokusunu taşırken haram parada insan kanının kokuşmuşluğu bulunmakta.

İnsanların emeğiyle kazanç elde etmesi kadar güzel bir şey var mıdır bu dünyada? Emekle kazanılan paranın harcanması kadar insanları mutlu eden bir şey bulunur mu yaşadığımız gezegende?

Haram para kazananlar, doymaz. Yalnızca paraya mı? Hayır, hiçbir şeye doymaz çanaklarına kan ve gözyaşı dolduranlar. Karınları doysa gözleri hep açtır dünyadaki her türlü şeye. Bu doyumsuzluk yalnızca maddi açıdan değil, manevi açıdan da söz konusu. Doyumsuzluk onların gözlerini kör, kulaklarını sağır, dillerini tutuk, yüreklerini taş etmiştir. Böylece başta insanlar olmak üzere tüm canlı ve cansız varlıklara düşman olmuşlardır.

İnsanlara, her türlü insanlık dışı davranışı gösteren zavallıların tek amacı, her şeyiyle insanı sömürmek.

İnsanların emekleri karşılığında kazandıkları parayla geçindikleri bir düzenedir özlemimiz. Çünkü emeğin sömürülmediği düzende kavga, savaş olmaz. Kirli paranın yönetiminden kurtulur insanlar. Böylece para kavgası biter. Ezilen milletlerin emekleriyle insanca yaşamak için kazandıkları para egemen olsun yeryüzüne.

Son yıllarda dünyada çıkan savaşlara baktığımızda hep kirli parayı cebe indirme savaşı var. Dökülen kanlar, ezilenlerin kanı. Kirli parasını çoğaltanlarsa emperyalistler. İnsanca olmayan bu kirli para düzeni değişmeli. Emeğin saygı gördüğü ve egemen olduğu hakça bir düzen kurulmalı ki insanoğlu, insanca yaşayabilsin.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.