Pandemi, gastronomide yeni trendler yarattı

Pandemi, gastronomide yeni trendler yarattı

ABONE OL
11:10 - 18/08/2021 11:10
Pandemi, gastronomide yeni trendler yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Korona epidemisi hayatın birçok alanını etkilediği gibi gastronomide de değişiklikler yarattı. En önemli olanlara bir göz atalım.

Snackification (atıştırmacılık), Ghost Kitchens (hayalet mutfak) ve Delivery on the Spot (anında teslimat): Bu üç yeni trend, pandemiden dolayı gastronomide kalıcı değisikliklere yol açacak gibidir. Bunlara tek tek bir bakalım:

Snackification: Daha, fakat daha sık!

Toplumun çalışan kısmın büyük bir bölümü kapanmayı ev ofisinde geçirmek zorunda kaldığı için ve aynı zamanda da okullar kapalıyken çocuklarla da ilgilenmek zorunda olduğu için yemek yapmaya çoğu zaman vakit kalmadı. İnsanlar çareyi düzgün yemek vakitlerinden vazgeçerek fırsat buldukça atıştırmaya ve ister istemez daha az fakat daha sık yemeye başladı.

İşin ilginç tarafı: Beslenme uzmanları bu yemek alışkanlığın günde üç büyük öğün almaktan daha sağlıklı olduğunu düşünüyor. Bu trend, gastronomiyi de etkileyecek. Akdeniz ve Uzakdoğu mutfaklarının eskiden beri sundukları küçük fakat çok çeşitli porsiyonların insanlara daha çekici geldiğini fark eden diğer gastronomi dallarının bu ihtiyaca cevap verecek yeni ürünler sunmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Ghost Kitchens: Kaliteli yemeklerin anında teslimatı

Kapanma, birçok restoran ve lokanta sahibini iflasla karşı karşıya getirdi. Bu zor durum bazılarını hummalı bir şekilde çalışıp yeni çözümler yaratmaya şevk etti. Bunların arasındaki en başarı olanlar, bir iki hafta kadar kısa bir süre içerisinde çok kaliteli yemeklerin çok kısa bir zaman içerisinde müşterilere teslim edilmesini sağlayan yöntemler buldu. Büyük şehirlerdeki ünlü ve iyi mutfak şefleri de kapanmada yarattıkları harika yemeklerin evlere teslimat koşullarına adapte etmesini bildi.

Özellikle ABD´de birçok şehirde „Ghost Kitchen” (Hayalet Mutfak) adı altında sadece eve teslimat için yemek yapan işletmeler ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlara göre bu tarzda yemek yapan departmanlar, geleneksel restoran ve lokantaların da ek ciro yaratmak için kullanabilecekleri bir avantaj.

Yöresel yemek malzemesi

Korona pandemisi ve kapanma, zaman zaman yemek malzemelerinin vaktinde satılıp tedarik edilmesine engel olduğu için birçok restoran sahibi ve aşçı, çareyi kolayca tedarik edilebilen bölgesel malzemeleri tercih etmesine yolaçtı. Bu aynı zamanda müşterilerin kaliteli yemek malzemesi arzusuna da cevap verdiği için birçok aşçı, pandemiden sonra da yerel ve taze malzemeler kullanmaya devam edecek. Resim: © Tourexpi

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.