Pandemi desteklerinden 22 bin 900 esnaf yararlandı

Pandemi desteklerinden 22 bin 900 esnaf yararlandı

ABONE OL
23:49 - 19/01/2021 23:49
Pandemi desteklerinden 22 bin 900 esnaf yararlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da pandemi desteklerinden 22 bin 900 esnaf yararlanırken, servisçi ve kantinci esnafı da en fazla olumsuz etkilenen kesim oldu.

Antalya Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, birliğe bağlı 87 bin 550 üye bulunduğunu ve esnafın çok zor durumda kaldığını söyledi.

Pandemiden en fazla olumsuz etkilenen kesimin servisçi ve kantinci esnafı olduğunu ifade eden Dere, ‘’ Öncelikle Mart 2020’den bu yana esnaf ve sanatkâr ciddi sıkıntı içerisinde. Özellikle okulların açılamaması ile birlikte kantinci ve servisçi, kahveci, kafeteryacı esnaflarımız ve yeme içme sektörlerimiz ciddi bir dar boğaz yaşıyor. Antalya’da 5 bine yakın servisçi var’’ dedi.

Hükümetin pandemi nedeniyle verdiği ekonomik desteklerden Antalya’da 22 bin 900 esnafın yararlandığını belirten Adlıhan Dere, şunları kaydetti.

‘’Antalya diğer illerden farklı bir ekonomik yapısı var. Antalya turizm şehri… Burada rant çok olmasından dolayı kiralar, maliyetler, girdiler çok yüksek. Şu aşamada esnaf ve sanatkarımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bazısı da evine ekmek götüremiyor. 2020 esnafımız açısından zor bir yıldı. Hükümetimiz, devletimiz, Cumhurbaşkanımız destek verdi. Faizli, kredili, hibe ve en son kira desteği geldi. Bu desteklerden 22 bin 900 esnaf yararlandı. Bunlar hem gelir, hem de kira desteğinden yararlanabiliyor. Destekler az olsa da yaraya merhem olacak gibi…’’

Esnafın umudu aşı

Her sektörün olduğu gibi esnafın da umudunun aşıda olduğunu anlatan Adlıhan Dere, şöyle devam etti.

‘’Bundan sonraki süreçte tek umut aşılamada… Umarız 2021’de pandemi en kısa zamanda biter. Şimdi aşılamalar başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı da aşı olmaya başladı. Esnaf ve sanatkarımıza öncelik istiyoruz. Ama özellikle vatandaşla birebir ilişkisi olan vatandaşlarımızın da acil aşı olmasını temenni ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tebliğin içinde aşılamanın üçüncü aşamasında esnaf var.’’

Antalya’ya pandemi sürecinin yaşandığı 2020’de 3,8 milyon turistin geldiğine dikkat çeken Adlıhan Dere, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Turizm Bakanlığı, sezonun ve otellerin açılabileceğini söyledi. Normalleşme süreci ile birlikte esnaf tekrar para kazanmaya başlar. Esnafın sesi olmaya çalışıyoruz.  Esnafımız zor durumda olduklarını, şikayetlerini bize dile getiriyor. Gelen şikayetleri bağlı olduğumuz konfederasyonumuza, bakanlığa, kuruluşlara, belediyelere aktarıyoruz. Herkes bir şey yapma gayreti içerisinde ancak devletin olanakları da sıkıntılı.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.