*** Pamukkale ve Kapadokya’ya oy çağrısı

*** Pamukkale ve Kapadokya’ya oy çağrısı

ABONE OL
15:31 - 25/12/2008 15:31
*** Pamukkale ve Kapadokya’ya oy çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Pamukkale ve Kapadokya’ya oy çağrısı

İsviçreli ”New7Wonders” adlı vakfın, dünyanın 7 doğal harikasını seçmek amacıyla internet üzerinden başlattığı oylama devam ediyor 

Türkiye’den peri bacaları ile ünlü Kapadokya ile Pamukkale, kullanıcıların desteğiyle dünyanın 7 doğal harikasına aday gösterildi.
    

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, tüm kent halkını internet üzerinde dünyanın 7 harikasını belirlemek üzere başlatılan ve yılın son günü bitecek oylamaya katılmaya davet etti. Pamukkale’nin, internetteki oylamada aşağı sıralarda da olsa değerinden bir şey eksilmeyeceğini ifade eden Erkmen, ”Türkiye’den Pamukkale ve Kapadokya’nın en üst sıralarda olmasını arzu ediyoruz. Pamukkale’nin dünyada eşi benzeri yok. Böyle bir dünya harikası, hak ettiği yeri almalı” dedi.

Valiliğin internet sitesinden daha önce oy kullanmak isteyenlere link verdiklerini bildiren Erkmen, ”Denizli’nin ve Türkiye’nin bu oylamada hak ettiği yeri alması için vatandaşların oylamaya katılması gerekiyor. Sonuçta bu bir yarışma. İnternet aracılığıyla oy kullanılıyor da olsa kendi değerlerimizi ve güzelliklerimizi başkalarına kabul ettirmek için bir yöntem” diye konuştu.
    
    

NEVŞEHİR

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, dünyanın yeni 7 harikasını daha önce internet üzerinden oylarla belirleyen ve bu kez aynı yarışmayı doğal güzellikler için düzenleyen İsviçreli kuruluşun internet üzerinden başlattığı oylamanın sürdüğünü söyledi.
    

Oylamanın, http://www.natural7wonders.com adlı internet sitesinde devam ettiğini belirten Hacımustafaoğlu, şunları kaydetti: ”Kapadokya için tüm vatandaşlarımızın oy vermesini istiyoruz. Kapadokya gerçekten doğa mucizesi sayılabilecek en gözde mekanlardan birisi. Yarışmayı internet sayfamızla da duyurduk. İnternet sayfamızda oyların nasıl kullanılacağı konusunda da bilgiler verdik. Birden fazla oy vermek de mümkün. Yapılmakta olan oylama ile dünyanın 21 doğa harikası tespit edilecek. Daha sonra yapılacak oylamada ise 7 doğa harikası belirlenecek. Kapadokya’nın ilk oylamada ilk 21’e gireceğini düşünüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.”  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.