*** Paderborn’da Kardelen için cenaze namazı

*** Paderborn’da Kardelen için cenaze namazı

ABONE OL
16:09 - 16/01/2009 16:09
*** Paderborn’da Kardelen için cenaze namazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Paderborn’da Kardelen için cenaze namazı


Almanya’nın Paderborn kenti yakınlarındaki Möhnesee gölünün kıyısında bulunan kız cesedinin, kayıp olarak aranan Kardelen Kıraç (8) adlı Türk kızına ait olduğu açıklandı

Paderborn polisi, ceset üzerinde yapılan otopsiden sonra yaptığı açıklamada, kendisine tecavüz edilen Kardelen’in boğularak öldürüldüğünün tespit edildiğini belirtti.

Polis, Kardelen’in kaybolduğunun bildirilmesi ve elbiselerinin gölün yakınında 2 kadın tarafından bulunmasından sonra geniş çaplı arama faaliyeti başlatmıştı. Küçük kızın cesedi, dün gölün güney sahilinde bulunmuştu.
    

Katilin bulunması amacıyla polis, Paderborn kentinde Kardelen’in güncel fotoğrafının da yer aldığı afişler astı.  

CENAZE TÜRKİYE’YE GÖNDERİLİYOR 

Kardelen Kıraç için Paderborn’daki camide cenaze namazı kılındı.
    

Katılım çok fazla olduğu için namaza gelenler camiye ve avluya sığmadı. Cenaze namazının ardından küçük Kardelen’in cenazesi Türkiye’ye gönderilmek üzere Düsseldorf havaalanına götürüldü.
    

Paderborn Türk-İslam Cemaati tarafından yapılan açıklamada, cenazenin, Kıraç ailesinin memleketi olan Bingöl’e gönderileceği ve Kardelen’in orada toprağa verileceği bildirildi.  

Kardelen için Paderborn kentinde de mumlar yakıldı. Bu arada olaydan sonra ebeveynler çocuklarını okula kendileri getirip götürmeye başladı. 

PADERBORN KENTİNDE MATEM YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Polis, Kardelen’in ailesinin acısının paylaşıldığını göstermek amacıyla düzenlenen ve 5 kilometre uzunluğa erişen matem yürüyüşüne yaklaşık 4 bin kişinin katıldığını belirtti. Yürüyüşe katılanlar, belediye sarayının merdivenleri önüne beyaz güller ve Kardelen’in bir fotoğrafının çevresine de yanan mumlar bıraktı.

Belediye Başkanı Heinz Paus da bu olayın kendilerini derinden sarstığını söyledi.

Polis, şu ana kadar çok sayıda bilgi almalarına ve ipuçlarını değerlendirmelerine rağmen henüz katilin izine rastlayamadıklarını açıkladı. Bu cinayetin aydınlatılması için 50 polisin görev yaptığı bildirildi.

(A.A) ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.