*** Özgür Yıldırım yeni bir film hazırlığı içinde

*** Özgür Yıldırım yeni bir film hazırlığı içinde

ABONE OL
18:35 - 09/05/2009 18:35
*** Özgür Yıldırım yeni bir film hazırlığı içinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Özgür Yıldırım yeni bir film hazırlığı içinde

Almanya’da ”Chiko’ filmiyle en eyi senaryo ödülüne layık görülen Türk kökenli yönetmen Özgür Yıldırım, yeni bir uzun metrajlı film hazırlığı içinde olduğunu söyledi

Yıldırım bu konuda yaptığı açıklamada, ”Senaryosunu ve yönetmenliğini üstleneceğim uzun metrajlı bir film hazırlığı içindeyim. Konu yine Hamburg’da geçecek. Biraz geçmişi de ilgilendiren bir konu. Chiko ekibiyle tekrar çalışmak istiyorum. 1-2 yıl içinde filmi tamamlamak istiyorum” dedi.

Türkiye’de birkaç yıla kadar film çekmek istediğini de ifade eden Yıldırım, ”Türkiye’de de film çekmek isterim. Bu konuda deneyimlere ihtiyacım var. Türkiye’de film çekmek istediğimde doğru konuyu seçmem gerekir. Ona karar verdiğim an senaryo yazabilirim. Çok iyi oyuncularımız, sinema sanatçılarımız var. Şener Şen, Tarık Akan ve Uğur Yücel benim için çok değerli oyuncular. Onlarla çalışmak isterdim” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, Türkiye’de son zamanlarda sanat ağırlıklı filmler yapıldığına dikkati çekti.

Sinemanın Almanya’da uyuma katkı sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu kaydeden Yıldırım, ”Alman toplumunda da Türk toplumunda da uyumu istemeyen, hatta uyumu engellemek isteyen kesimler var. Uyumun iki taraflı olacağına inanıyorum. Bu anlamda sinema uyuma katkıda bulunan en önemli araçlardan biri. ‘Duvara Karşı’ ya da ‘Chiko’ filminin yabancılar arasında çok ilgi görmesinin nedeni seyircilerin bu filmlerle kendilerini özdeşleştirmeleri. Bu nedenle göçmenlerin sorunlarını sinemaya taşımak gerekir. Bu anlamda Fatih Akın’ın filmlerini başarılı buluyorum” dedi.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.