Özbekistan turizm ödülüne Türkiye’den aday

Özbekistan turizm ödülüne Türkiye’den aday

ABONE OL
20:42 - 03/09/2020 20:42
Özbekistan turizm ödülüne Türkiye’den aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Özbekistan’da turizmin gelişmesine hizmet edenlere “Turizm Fidoyisi” (Turizm Fedaisi) rozeti verilecek.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev talimatı ile oluşturulan ödül, Özbekistan turizminin gelişmesine ve tanıtımına katkıları bulanlara verilecek.

Özbekistan “Turizm Fedaisi” rozetine yapılan başvurular arasında; Özbekistan Uluslararası Altın Miras Vakfı Ankara Bölümü Başkanı Süleyman Merdanoğlu’nun da bulunduğu açıklandı. Rozete hak kazananların isimlerinin 15 Eylül’de açıklanacağı öğrenildi.

Merdanoğlu’nun başvurusu, Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Turizm Geliştirme Komitesi Başkanlığı’na verilmek üzere; Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alişer Agzamhocaev’e, Devlet Turizm Geliştirme Komitesi Başkan Yardımcısı Uluğbek Azamov’a ve Özbekistan Uluslararası Altın Miras Vakfı Genel Başkanı Emirkul Kerimov’a ulaştırıldı.

Süleyman Merdanoğlu bugüne kadar Türkiye Türkçesinde yayınlanan Özbekistan turizmi hakkında 2 rehber kitap ile 12 bilimsel makalenin yazarı olarak tanınıyor.

SÜLEYMAN MERDANOĞLU KİMDİR?

Süleyman Merdanoğlu 1993 yılından beri bağımsız Özbekistan’ı dünya kamu oyun tanıtmak, Özbekistan-Türkiye ikili ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor.

1999 yılında internet ortamında açmış olduğu www.altinmiras.com adresinde, Özbekistan konusunda Türkiye’de ilk ve tek olan portalında Özbekistan’ın sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini tanıtan makaleler yazıyor.

Süleyman Merdanoğlu şimdiye kadar, Özbekistan Kılavuzu (1997) ve Özbekistan Turizm Rehberi (2010) adlı iki tanıtım rehberi kitabını da Türkiye Türkçesinde yayımladı.

Öte yandan, Merdanoğlu ÖZBEKİSTAN İŞ ADAMLARI PLATFORMU’nun kurucu ve yöneticisi olarak Özbekistan’a yatırım yapmayı düşünen 10.000’i aşkın işadamına ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye de devam ediyor.

Merdanoğlu’nun ayrıca, basım aşamasında Özbekistan Ticari ve Turizm Rehberi, Dünden Bugüne Özbekistan, Semerkant’da Tarihi ve Turistik Yerler ve Açıkvaha Mücesi Hiva’da Tarihi ve Turistik Yerler adlı dört kitabı bulunmaktadır.

Süleyman Merdanoğlu’unun yazmış olduğu Özbekistan hakkındaki 100’den fazla makalesi arasında, son 3 yılı içerisinde yayımlanan Özbekistan turizmine ayırdığı 12 makalesi de var.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.