Otellerin Özellikle Kriz Zamanlarında Önleyebileceği 10 Sosyal Medya Hatası

Otellerin Özellikle Kriz Zamanlarında Önleyebileceği 10 Sosyal Medya Hatası

ABONE OL
18:38 - 22/10/2020 18:38
Otellerin Özellikle Kriz Zamanlarında Önleyebileceği 10 Sosyal Medya Hatası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal medya, günümüzde bir otelin cephaneliğinde bulunan paha biçilmez bir araçtır, çünkü anında geri bildirim ve potansiyel misafirlerle bağlantı kurmayı sağlar ve kolaylaştırır. Yine bazı de otel sahiplerinin sosyal medyanın onlar için etkisiz olduğunu duyabiliyoruz.

Si zde sosyal medya etkisiz diyenlerdenseniz, o zaman stratejinizi tekrar gözden geçirin.

1. Aktif olun

Sosyal medyanın demografisi olmaz! Sosyal medyanın sadece gençler ve teknoloji meraklıları için olduğu kanısı yanlıştır. Sosyal medya, toplumumuzun tüm katmanlarına nüfuz ettiğini bilmelisiniz.

2. Yanıt verin

Bulunduğunuz her platformda etkileşim zamanında çabuk geri dönüş önemlidir. Beş ile 24 saat arasında mutlaka yanıt verin. Her bir platformda herkese açık ve özel gönderilerdeki yorumları, soruları ve mesajları izleyip, cevaplamalısınız.

Olumsuz yorumları yok saymayın veya silmeyin – onlara hitap edin.

3. Harika görseller ve videolar kullanın

Yorgun stok fotoğrafları ve kötü grafikleri kullanmayın. Zengin ve iyi bir görsel, sosyal medyanın en önemli parçasıdır: Her gün sosyal kanallarda en az 100 milyon kişinin bir video içeriği izlediğini unutmayın.

4. Kötü dilbilgisi içeriğe zarar verir

Sosyal medya kullanıcıları dil bilgisi hatası veya yazım hatası yapmamalıdır; Kusurlu içerik ürününüze zarar verir. Sosyal medya yayınlarınızı yayınlanmadan önce tekrar, tekrar kontrol edin.

5. Harekete geçirici mesajları güçlendirin

İlgili potansiyel misafirlerinizi yormayın: Hizmetiniz hakkında rezervasyon ve satın alma yolunu düğmeler ve bağlantılar ekleyerek kolay ve anlaşılır hale getirmeye çalışın.

6. Eksik ve eski profiller ile ilerleyemeyin

Oteliniz ile ilgili bilgiler çekici hale getirin ; eksik bilgi güzel içeriği bozar.

Sosyal medya sayfalarınızın tüm öğelerini kullanın, gönderileriniz müşterilerinize ilham verir, incelemeler güven oluşturur, iletişim bilgileri vb. çok önemlidir.

7. Markanız hakkında çok fazla konuşmayın

Sadece kendinden bahseden biriyle kimse takılmak istemez. Sadece kendinizi ön planda tutmanız müşterileriniz için oldukça sıkıcı olabilir. Sosyal medyada başarılı olmak için potansiyel müşterilerinizin duymak istediklerini söylemelisiniz. Onlar ile konuşun.

8. Plan yapın

Sosyal Medya Pazarlaması, uygun bir eylem planı olmadan muazzam bir zaman kaybı olabilir. Ara sıra yapılan gönderiler sizi hiçbir yere götürmez. Neyi başarmaya çalıştığınızı, hedefinize nasıl ulaşacağınızı, sonuçları nasıl ölçeceğinizi ve hangi kaynakları tahsis etmeniz gerektiğini ana hatlarıyla belirten belirli hedefleriniz, bütçeleriniz ve somut bir eylem planını yapın.

9. Çok fazla sosyal medya kanalı kullanmayın

Gerekirse tüm sosyal medya kanallarını test edin, ancak ağlardan herhangi birinin yönetilmesi çok zorlaşırsa veya beklediğiniz katılımı oluşturmuyorsa, akıllı olun ve bunları stratejinizden çıkarın.

10. Hedef kitlenizi belirleyin

Sosyal medyada başarılı olabilmek için kitlenizi tam olarak tespit edin. Müşterimizin kim olduğunu anlamak, sosyal medya başarısı için çok önem arz etmektedir. Müşteri profili ve karakterleri oluşturmak ve seyahat tercihlerini belirlemek hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. (Tourexpi, kısmen STAAH’tan tercüme edilmiştir)

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Otellerin Özellikle Kriz Zamanlarında Önleyebileceği 10 Sosyal Medya Hatası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Otellerin Özellikle Kriz Zamanlarında Önleyebileceği 10 Sosyal Medya Hatası haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Otellerin Özellikle Kriz Zamanlarında Önleyebileceği 10 Sosyal Medya Hatası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.