Otel yapılarında yangın güvenliği tartışılacak

Otel yapılarında yangın güvenliği tartışılacak

ABONE OL
15:42 - 15/10/2019 15:42
Otel yapılarında yangın güvenliği tartışılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akdeniz Tanıtım A.Ş tarafından düzenlenen Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme ve İş Platformu Fuarı’nda (InnDESIGN) otel yapılarında yangın güvenliği, tasarım ve uygulamaları tartışılacak.

Akdeniz Tanıtım A.Ş tarafından 13-16 Kasım tarihleri arasında Antalya Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek, Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme ve İş Platformu Fuarı’nda (InnDesing) etkinlik takvimi belirlendi.

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) ve TMMOB’ne bağlı İç Mimarlar Odası iş birliği ile ”Otel Yapılarında Yangın Güvenliği Tasarım ve Uygulama’ ‘ile ”Otellerde Enerji Verimli ve Sürdürülebilir Mekanik Tesisat Yatırımları” panelleri gerçekleştirilecek.

Panellerde, Türk turizminin lokomotifi ve milyonlarca dolarlık yatırımları ile dünya standartlarında hizmet veren otel yapılarında yangın güvenliği tasarım ve uygulamaları ele alınacak.

Etkinliklere otel teknik müdür, satın almacılar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, eğitim kurumları, belediyelerin itfaiye temsilcileri, alışveriş merkezleri ile üniversitelerin İç Mimarlık Fakülteleri yetkilileri katılacak.

OTELLERDE YANGIN GÜVENLİĞİ

Yangın konusunda Türkiye’nin önemli ve uzman isimlerin yer alacağı Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme ve İş Platformu Fuarı’n (InnDESIGN) ilk günü 13 Kasım 2019 sabah oturumunda ‘’Otel Yapılarında Yangın Güvenliği Tasarım ve Uygulama Paneli” düzenlenecek.

Moderatörlüğünü Türkiye Yangınlardan Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurahman Kılıç’ın yapacağı panelde, yangınlar konusunda uzman Dr. Kazım Beceren, ”Otellerde Mimari Yangın Tasarım Kaçış Yolları, Tahliye Esasları, Kaçış Kapıları, Yangın Yalıtımı, Odaların Özellikleri”ni anlatacak.

Panelin ikinci konuşmacısı ise TÜYAK Vakfı ve Derneği Başkanı Taner Kaboğlu olacak. Kaboğlu konuşmasında ”Otellerde Söndürme Sistemleri Yangın Dolapları, Sprinkler Sistemleri, İtfaiye Su Alma ve Su Verme Sistemleri, Hindart Sistemi’ ‘hakkında bilgi verecek.

İkinci oturumda ise Duhan Portakal, ”Duman Kontrol Sistemleri – REHVA GB 24 Otellerde Duman Tahliyesi, Merdiven Basınçlandırması” konusunu ele alacak.

İkinci oturumun ikinci konuşmacısı ise Dr. Gökhan Balık olacak. Kendi alanında uzman olan Gökhan Balık, katılımcılara ”Yangın Alarm Sistemi ve Yangın Otomasyonu, Yangın Algılama Sistemi, Duyuru Sistemleri, Acil Aydınlatma, Yönlendirme, Yangın Senaryosu” konusunda bilgi verecek.

OTELLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme ve İş Platformu Fuarı’nın (InnDesing) öğleden sonraki bölümünde de ”Otellerde Enerji Verimli ve Sürdürülebilir Mekanik Tesisat Yatırımları” paneli gerçekleştirilecek.

Dr. Kazım Beceren’in moderatörlüğünü yapacağı panelde Meriç Saplı, ”Merkezi Sulu Soğutma Sistemlerinde Düşük Delta T Sendromunun Enerji Verimliliğine Etkisi” hakkında bilgi verecek.

Atalay Türkeş ise ”Merkezi Sistemlerde Yeni Nesil Hidronik Balanslama ile Enerji Verimliliğinin Yükseltilmesi” konusunu anlatacak.

Doç. Dr. İbrahim Atmaca’nın moderatörlüğünü yapacağı panelin konuşmacıları ise Fikret Özgümüş ve M. İlker Şahin olacak.

Fikret Özgümüş, ”Turizm Tesislerinde Topyekun Atık Su Arıtma Sistemleri ile Geri Kazanım Yöntemleri ve Tesisatta Su Filtrasyonu  ve Şartlandırmanın Enerji Verimliğine Etkisi”,  M. İlker Şahin ise ”Uygulamacı Gözüyle Tesisatta Doğru Boru Tipi ve Malzemelerinin Seçimi ve Sistem Performansına Etkileri”ni anlatacak.

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.