Oruç Reis Gemisi Akdeniz’deki Araştırmalarını Tamamladı

Oruç Reis Gemisi Akdeniz’deki Araştırmalarını Tamamladı

ABONE OL
11:20 - 30/11/2020 11:20
Oruç Reis Gemisi Akdeniz’deki Araştırmalarını Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Oruç Reis gemisi Akdeniz’deki sismik araştırmalarını tamamladı. Gemi, Antalya Limanı’na döndü.

Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki sismik faaliyetlerini sona erdirmesiyle ilgili olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, 10 Ağustos’ta başladığı Demre sahasındaki iki boyutlu (2B) sismik araştırmalarını tamamladı. 10.955 km 2B sismik veri toplayan gemimiz, Antalya Limanı’na döndü” denildi.

Deniz tabanından 15 km derinliğe kadar iki ve üç boyutlu olarak tarama yapabilen Oruç Reis gemisinin bölgede yürüttüğü faaliyetler özellikle Yunanistan ve Türkiye arasında gerilimin artmasına neden oldu.

Yunanistan Akdeniz’de Oruç Reis’in sismik araştırmalar yaptığı bölgenin kendi kıta sahanlığı içerisinde olduğunu iddia etti. Türkiye’yse Yunanistan ana karasında 425 km uzakta bulunan ve yüzölçümü 10 kilometrekare civarında olan Meis Adası nedeniyle Yunanistan’ın 40 bin kilometre deniz alanı ilan etmesinin hukuksuz olduğunu savundu.

VOA tarafından geçilen Oruç Reis Gemisi Akdeniz’deki Araştırmalarını Tamamladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Oruç Reis Gemisi Akdeniz’deki Araştırmalarını Tamamladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Oruç Reis Gemisi Akdeniz’deki Araştırmalarını Tamamladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.