Ortada kalan cenazeye yardımsever vatandaşlar sahip çıktı

Ortada kalan cenazeye yardımsever vatandaşlar sahip çıktı

ABONE OL
00:28 - 03/07/2020 00:28
Ortada kalan cenazeye yardımsever vatandaşlar sahip çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bundan kısa bir süre önce vefat eden, kimsesi olmadığı belirtilen Said Balcı‘nın ortada kalan cenazesine sağduyulu yardımsever vatandaşlar sahip çıktı.

Kimsesi olmadığı için, muhtemelen yakılıp, kimsesizler mezarlığına gömülmesi beklenen şahsın durumunun, Hamburg T.C Başkonsolosluğu tarafından duyulmasının ardından, yapılan girişimler sonucu, 18.03. 1946 Hatay doğumlu Said Balcı isimli Türk vatandaşının cenazesinin, İslam inancının gereklerine göre düzenlenip, defnedilmesi için, Eidelstedt Camii (Islamische Gemeinde Schnelsen-Eidelstedt e.v.) kadın kolları tarafından yapılan bir çağrıyla, yardım toplanmaya başladığı belirtildi.

“İNSANLIK ÖLMEDİ” DEDİRTEN ÖRNEK DAYANIŞMA!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eidelstedt camii sözcüsü Mehmet Ünver ve Bekir Tanrikulu, ” konuyu başkonsolosumuz Yonca Sunel’den öğrendikten sonra, insanlık ölmedi diyerek, Eidelstedt camimizin kadın kollarının girişimiyle, hemen kendi aramızda para toplamaya başladık. Topladığımız parayla, merhumun cenazesinin İslami usullere göre, kaldırılması ve defnedilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dediler.

Konuya ayrıca duyarlı olan ve destek veren, başta Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel olmak üzere, Arif Cenaze Şirketine ve vatandaşlara teşekkür eden camii görevlileri, ayrıca ölen şahsın ağır hasta olan eşi Nejla Balcı’nın da Ochsenzoll hastahanesinde tedavi gördüğünü ve engelli olan iki çocuklarının ise, daha önceden devlet korumasına alındıklarını belirttiler.

Hataylı olan ve Hamburg’un lurup semtinde bulunan, Binsenroth adresinde oturan Balcı ailesinin yakınlarının,  Hamburg Başkonsolosluğu yada Eidelstedt camii ile irtibata geçerek bilgi vermeleri istendi.

ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

 

 

 

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.