Orta Avrupa Kışa Enerji Tasarrufu Önlemleriyle Giriyor

Orta Avrupa Kışa Enerji Tasarrufu Önlemleriyle Giriyor

ABONE OL
00:33 - 23/09/2022 00:33
Orta Avrupa Kışa Enerji Tasarrufu Önlemleriyle Giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Orta Avrupa’da hükümetler enerji tasarrufu için çareyi ışıkları söndürmek, termostatları kısmak ve koridorlara hareketi algılayan sensörler yerleştirmekte buldu. Amaç, Rusya’nın doğalgaz kesintileriyle geçecek kış mevsimine hazırlanırken maliyetleri düşürmek ve doğalgaz kesintilerinin etkisini en aza indirmek.

Orta Avrupa’da birçok ülke hala doğalgaz konusunda Rusya’ya bağımlı. Bu ülkelerin hepsi kıtayı etkileyen yüksek elektrik fiyatlarıyla mücadele ediyor.

Çek Cumhuriyeti hükümeti, devlet dairelerinde ampullerin yarısını sökme ve eski ampulleri enerji tasarrufu sağlayan LED ışık kaynaklarıyla değiştirme kararı aldı. Koridorlara ışıktan tasarruf etmek için hareket sensörleri yerleştirilecek ve Prag’ın 19’uncu yüzyıldan kalma merkezindeki binalardaki ışık seli uygulamasına son verilecek.

Çek Cumhuriyetindeki devlet binalarında sıcaklık 22 santigrat derece civarında bazen de daha yüksek tutuluyor. Başbakan Petr Fiala, devlet binalarında sıcaklığın 19-20 Santigrat dereceye, koridorlarda ise 15 Santigrat dereceye indirileceğini açıkladı.

Fiala, ”Özellikle devlet kurumlarına örnek teşkil etmeleri için baskı yapıyorum. Yüzde 17 ile 20 arasında enerji tasarrufu sağlamak için bir önlem paketi uyguluyoruz” dedi.

Prag Kalesi’nin ışıkları sönecek

Başkanlık ofisi, bundan böyle sembolik Prag Kalesi’nde ve katedralde ısıtma düzeyinin düşürüleceğini, gece saat 10’dan itibaren ışıklarının söndürüleceğini bildirdi. Normalde Prag Kalesi’nin ışıkları gece yarısından sonra kapatılıyordu.

Sanayi Bakanlığı da diğer önlemlerin yanında buzdolabı sayısını azalttı.

Macaristan’da hükümet, hastaneler ve sosyal hizmet kurumları hariç devlet kurumlarının ve şirketlerin doğalgaz tüketimini bir önceki yıla göre yüzde 25 azaltma talimatı verdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon binasının ardından dünyanın ikinci en büyük binası olan Romanya parlamento sarayında da ışıklar sönecek.

Bu ay başında yapılan açıklamaya göre dış mekan ışıkları yarıya indirilecek ve dekoratif ışıklar geceleri yalnızca 2 saat yanacak.

Polonya hükümeti de birçok kuruma elektrik tüketimini yüzde 10 azaltma talimatı verdi.

Mesai sonrasında yetkililer bilgisayarlarını kapatacak ve şarj cihazlarını fişten çekecek. Yalnızca gerekli belgelerin yazıcı ile basılmasına izin verilecek. Maliye Bakanlığı’nda süs havuzu kapatıldı, binanın dış aydınlatmasının da yalnızca hafta sonlarında iki saat açık kalmasına karar verildi.

Polonya’da sokak lambaları LED ile değiştiriliyor

Başkent Varşova’da sokak lambalarındaki 38 bin ampul LED ışıklarla değiştirildi.

Tasarruf, ulusal düzeyde maliyetleri sınırlandırma ve diğer önlemler üniversiteler ve spor tesisleri gibi ısıtma ve soğutmanın günlük faaliyetlerin önemli bir parçası olan yerlerde hala yeterli olmayabilir.

Slovak üniversiteleri hükümetin Kasım ortasına kadar daha fazla kaynak sağlamaması durumunda dersleri çevrimiçi yapacağını duyurdu.

Çek Cumhuriyeti’nde 500’den fazla spor kulübüyle yapılan bir ankete göre, kapalı havuz, buz pisti, spor salonu gibi yerleri kullananların yüzde 61’i enerji maliyetlerinin şimdiden yüzde 135 artması sebebiyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

VOA tarafından geçilen Orta Avrupa Kışa Enerji Tasarrufu Önlemleriyle Giriyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Orta Avrupa Kışa Enerji Tasarrufu Önlemleriyle Giriyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Orta Avrupa Kışa Enerji Tasarrufu Önlemleriyle Giriyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.