OPORTÜNİST BAKTERİ

ABONE OL
19:09 - 14/03/2021 19:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Oportünizm anlam olarak fırsatçı, çıkarcı, güçlü olandan yana olan, anlamında çok kullanılan bir terimdir, ilk olarak tıp literatüründe çıkmış, daha sonra siyasi alana girmiştir.

Hastalık yapan veya onu tetikleyen bakteri veya virüsler için söylenen bu kelime vücudun direnci düştüğünde, hastalık yapan bakteri veya virüse destek olan bakterilere oportünist bakteri diyoruz. Bu bilgiden sonra asıl konumuza gelmek istiyorum. Bu iktidar döneminde oportünizm adeta patlama yaptı, “dincilik”; tecavüz, taciz; hırsızlık, tüm değerler “edep” adeta kademe; kademe yok edildi ve yok edilmeye devam ediliyor.

Bunun örneğini en çok Milli eğitimde görüyoruz kadar çok bakan değiştirdiler ki adeta eğitimi işlevsiz hale getirdiler.

Bolca imam yetiştirdiler veya daha bir önceki Cumhurbaşkanını tanımayan, duyarsız çıkarcı, çabucak üretmeden köşeyi dönmek isteyen bir gençlik yetiştirme içerisine girdiler.

Kadınları, kızları kendilerine hizmetçi görüp, İslam’ı da baz alaraktan çok evliliği adeta kadın köleciliği kendilerine meşru gösterip, kadın cinayetlerinde patlama yaşandı. Vatan millet nutukları atıp kendi çocuklarına paralı askerlik yaptırırken veya çürük raporu alırken, fakir; fukaranın çocuklarına sevinin Sizler artık birer Şehit babasısınız deyip kendilerince bu insanları onurlandırdılar.

Kendilerine muhalif olan muhalefet ve gazetecileri birer kulp takıp, Vatan haini deyip damgaladılar. Suçları nedir? Onlar gibi düşünmemek.

Turgut Özal ile başlayan benim memurum işini bilir düsturu, toplumun her alanına yayıldı, kim kimden daha iyi işi götürecek, kim daha fazla büyüyecek, hırsızlığı adeta meşrulaştırdılar. Cehaleti feraset gibi gösteren “sözde Prof. kılıklı” kişiler ortaya çıktı, ortalık oportünist bakteri gibi yandaş gazeteci, politikacı, televizyoncu doldu taştı çünkü fıtratlarında oportünizm vardı. Yurt dışında yetişen değerler ne oldu?

Belçika’ya giden Zuhal Demir Bakan oldu, Aziz Sancar Nobel ödülü sahibi oldu. Berlin Sağlık Senatörü Dilek Kalaycı en zararsız bir şekilde pandemi dönemde eyaleti için mücadele veriyor. Almanya’da insansız hava ve kara araçları robot teknolojisinin başında Prof. Dr. Şahin Albayrak var. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin Covid 19 aşısını buldu.

Daha birçok değer yabancı ülkelerde politikaya girdi ve bilim alanında bulundukları ülkelere önemli katkılar sunuyorlar, bizim elimizde de bol miktarda imam kaldı.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.