*** Opel, GM’den bağımsız çalışma kararı aldı

*** Opel, GM’den bağımsız çalışma kararı aldı

ABONE OL
16:27 - 28/02/2009 16:27
*** Opel, GM’den bağımsız çalışma kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Opel, GM’den bağımsız çalışma kararı aldı

Almanya’daki ekonomik kriz nedeniyle büyük zarara uğrayan Opel otomobil şirketi, bağlı olduğu Amerikan General Motors (GM) şirketinden bağımsız olarak çalışma kararı aldı

Opel Denetleme Kurulu Başkanı ve GM Avrupa Başkanı Carl Peter Forster, Rüsselsheim kentinde yaptığı açıklamada, Avrupa’da GM’den bağımsız olarak çalışma kararı aldıklarını, ancak yine de bu büyük şirketler grubunun bünyesinde kalmak istediklerini söyledi.

Şirketin kurtarılması için bir taslak hazırladıklarını ve bunu pazartesi günü Alman hükümetine sunacaklarını belirten Forster, şirketin dışardan yatırımcılara da açık olduğunu ve bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 25 ila 50’sini satın alabileceğini ifade etti.

Devletten 3,3 milyar Euro’luk yardım ve güvence talep ettiklerini, bunun yanı sıra GM’nin 3 milyar Euro’luk yardımınından başka, harcamaların 1 milyar Euro azaltılmasının da gerekli olduğunu kaydeden Forster, fazla kapasitenin azaltılması gerektiğini, işten çıkartmaları mümkün olduğu ölçüde engellemeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Forster, fazla kapasitenin azaltılabilmesi için gerektiği takdirde bir fabrikanın satışını da düşünebileceklerini belirtti.

Opel’in en büyük rakiplerinden olan Daimler’in, Opel’in Eisenach kentindeki fabrikasıyla ilgilendiği şeklindeki haberler de Daimler tarafından yalanlandı.


(A.A) Evren AYDEMİR

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.