‘‘Onları Bu Topraklardan Asla Kovmayız’’

‘‘Onları Bu Topraklardan Asla Kovmayız’’

ABONE OL
21:16 - 09/05/2022 21:16
‘‘Onları Bu Topraklardan Asla Kovmayız’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de göçmenlerin ve Suriyelilerin varlığı siyasetin ana gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Ağırlıklı konusu sığınmacılar olduğu belirtilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı öncesi İstanbul’da, ‘‘MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Türkiye’nin Gücü Ödülleri’’ töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Hiç merak etmeyin; iki yıl içinde Suriyeliler’i davulla zurnayla göndereceğiz’’ diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, Türkiye’nin, ‘‘muhacir’’ olarak tanımladığı Suriyeli sığınmacılara ‘‘ensar’’ olarak sahip çıkmayı sürdüreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende, ‘‘Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de biliriz, ensar olduğu dönemi de biliriz. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal, siz ne derseniz deyin, biz oradayız. Biz (Suriye’nin kuzeyindeki briket) konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız. Bunu da bilesin’’ dedi.

Erdoğan: ‘‘Onları katillerin eline, kucağına atmayacağız’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden son günlerde Suriyeli sığınmacılar üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile polemiğe giren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a göndermede bulundu.

Erdoğan, ‘‘Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor. Birileri çıkmış, durmadan laf salatası yapıyorlar. Yok yahu, biz kapımız açık, onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Ve onları katillerin eline, kucağına atmayacağız. Onun için de bu süreç içerisinde bu yardımseverliğimizi her zaman nasıl yapıyorsak yapmaya devam edeceğiz. Zekattan bu millet anlar, sadaka-i cariyeden (vakıf kurma, cami yapma gibi İslami hayır eylemleri) bu millet anlar ama onlar anlamaz. Dolayısıyla da biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin Suriyeli ve Afganistanlı sığınmacılar üzerinden yapılan çıkışlarının ardından 1 milyon Suriyeli’nin Suriye’nin kuzeyinde briket evler kurulan bölgelere gönüllü geri dönüşleri için hazırlıklar yapıldığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu: ‘‘Kendi milletinden umudu kestin, sığınmacı oyuyla mı kalmaya çalışıyorsun Erdoğan?’’

Erdoğan’ın kendisini de hedef alan açıklamalarına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevabı gecikmedi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP lideri, ”Kendi milletinden umudu kestin, sığınmacı oyuyla mı kalmaya çalışıyorsun Erdoğan? Er ya da geç geleceksin kaçtığın seçime ve bu necip millet sığınmacı oylarına güvenmenin hesabını sana kesecek. Seçimin ertesi günü de, iki yıllık ‘Dönüş Planı’ başlayacak. Bakalım el mi yaman bey mi” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: ‘‘Göçün temel nedeni Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış göç politikasıdır’

Son dönemde Suriyeli sığınmacılar hakkındaki açıklamaları öne çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, Türkiye’nin on yılda sığınmacılar için 100 milyar dolardan fazla kaynak harcadığını ve ülkede 10 milyondan fazla yabancı olduğunu iddia etti.

Zafer Partisi genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Özdağ, ‘‘Ülkemizin karşı karşıya olduğu en ağır sorun şüphesiz stratejik göç mühendisliği ile ülkemize yönlendirilen kaçak göçmenlerdir. Bu sorun ülkemizin geleceği üzerine bir kabus gibi çökmüştür. Eğer önlem alınmazsa demografik yapımız değişecek, Türkiye açlığa, sefalete ve en önemlisi bir ‘dış savaş’a sürüklenecektir. Göçün temel nedeni Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış göç politikasıdır. Sonuç olarak İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, 7 milyon 730 bin yabancı yaşamaktadır. Kayıtsızların tahmini rakamı buna dahil değildir. Şimdiye kadar sekiz milyon üzerinde olduğunu düşünüyorduk ancak şimdi görünüyor ki Türkiye’deki yabancı sayısı 10 milyonun üstüne çıkmıştır. Sığınmacılar için harcanan para ise 2022 yılı Nisan ayı itibariyle 100 milyar doları aşmıştır’’ dedi.

VOA tarafından geçilen ‘‘Onları Bu Topraklardan Asla Kovmayız’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘‘Onları Bu Topraklardan Asla Kovmayız’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘‘Onları Bu Topraklardan Asla Kovmayız’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    Belli AKP’li emekli öğretmen, sözde geçmişte insan yetiştirdi bu gibi tipikler. Hanfendi biraz üstüne gidince nasılda su koyuverdi.
    https://www.youtube.com/watch?v=Vmh4AJd-vWI
    Çiftçi başta Avrupada din iman yok derken, imam hatipli bu ülkede din iman bıraktımı ki?
    Birde başka ne diyor?
    Yine ondan iyisi olmadığını, ve her sözünün başında Besmele çektiğini söylüyor. Sanki amca unutmuş gibi hem anasını hemde kendisini Besmele ile siktiğini…

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    20 yıldır bu ülkeyi Şizofreni Ruh hastası biri idare ediyor.

    Yanıtla
    +0
    -0