Ölümle tehdit edilen Ünsal Arık: Korkmuyorum

Ölümle tehdit edilen Ünsal Arık: Korkmuyorum

ABONE OL
21:08 - 24/08/2020 21:08
Ölümle tehdit edilen Ünsal Arık: Korkmuyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Metin ES / Berlin

Almanya’nın Berlin kentinde yaşayan Avrupa Şampiyonu Türk boksör 39 yaşındaki Ünsal Arık’a kurşunlu ölüm tehditti yapıldı.  AKP’lilerin hedefindeki şampiyon boksör Ünsal Arık, aracının camına içinde kurşun bulunan bir zarf bırakıldığını duyurdu. Arık, twitter hesabından “Selamınızı aldım helal olsun” paylaşımında bulundu.

Almanya’daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) faaliyetlerini eleştirdikten sonra, arabasının camına bırakılmış zarf içindeki tek ‘kurşunla’ tehdit edilen ve TJB-PRESSE’ye konuşan Ünsal Arık, „kurşunlu “ölüm tehditti yapanların Erdoğan’a sempati duyan kişiler olduğundan eminim “dedi.

BU ÜLKE ATATÜRK’ÜN TAYYİB’İN DEĞİL

Her şeyin 2014 yılında Edirne’de çıktığı turnuvada giydiği „Bu ülke Atatürk’ün Tayyib’in değil “tişörtüyle başladığını söyleyen Regensburg doğumlu milli boksör Arık, „kimse beni satın alamaz, kimseden korkmuyorum. Devletimi, milletimi, ülkemi çok seviyorum. Bu ülkeyi Atatürk kurdu, Atatürkçüyüm. Ben ülkem bölünsün, toplum bölünsün istemiyorum. Sözde demokrasi için geldiler. Ancak asıl hedefleri Atatürk’ün cumhuriyetini yıkıp, yerine şeriat devleti kurmak. “Hak, hukuk, adalet ve insan hakları için mücadele veriyorum, bu sebeple korkum yok. Kimse beni parayla satın alamaz, ben şerefimi ve namusunu sokakta bulmadım “dedi.

DİTİB AKP’NİN ARKA BAHÇESİ

Kurşunlu ölüm tehdidiyle ilgili gazetemize konuşan şampiyon boksör Ünsal Arık, Köln’deki büyük caminin açılışında „ölmüş anneme küfür ettiler. Beni linç edeceklerdi “diyerek şunları söyledi:

„Arabamın camının önüne zarfın içinde koydukları kurşunla beni korkutacakların sanıyorlar. Fakat yanılıyorlar. Elbette bu tehditti ciddiye alıyorum. Çünkü rakibim gözümün önünde değil, bir sokak köşesinde arkamdan saldırabilir. Korkmuş olsaydım Ünsal Arık olamazdım. Diyanet yanlışını sürdürdükçe onları eleştirmeye devam edeceğim. Diyanet ne yazık ki, eski diyanet değil. Camiye siyaseti soktular, inancı siyasete alet ediyorlar. Diyanetin yöneticileri ve başkanı diyaneti kuran Atatürk’e hakaret ediyor, kimse bir şey demiyor. Ditip AKP’nin adeta arka bahçesi oldu. Ne camiyi ne İslamiyet’i ne de Müslümanlara hakaret ettim. Böyle bir şey mümkün değil. Babam hacı, böyle bir şey yapsam babam beni evlatlıktan atar “

ÜLKEMİ DEĞİL, İKTİDARI ELEŞTİRİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 5-15 yıl hapis istenen milli boksör Ünsal Arık şu şekilde iddiaları yanıtladı:

„Ülkemi çok özledim, ancak hakkımda açılan davalardan ötürü gidemiyorum. Bu bana çok acı veriyor. Birileri bazı şeyleri yanlış anlıyor. 6 bin çocuk hapiste dünyaya geliyor. Kimse sesini çıkaramıyor. Benim dinim bana bu kadar fakir fukara varken ‘sarayda otur’ demiyor. 30-40 bin dolarlık ‘çantayla gez’ demiyor. İslam’ın şartı 5’tir. İnsan olamadıktan sonra 5 vakit namaz neye yarar. Bu haksızlıkları görünce dayanamıyorum ve fikirlerimi söylüyorum. Birileri de beni yanlış anlıyor. Beni vatan haini ilan ediyorlar. Ben ülkemi değil, iktidarı eleştiriyorum.

TÜRKİYE’DE SPOR BAKANI OLMAK İSTİYORUM

AKP iktidara geldikten sonra ülkemizde basın özgürlüğü bitti, adalet kalmadı, hukuk yok. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar. Buna göz yumamayız. Tekte kalsam mücadeleme devam edeceğim. Bunun kolay olmadığını biliyorum. Bu yüzden ölüm tehditti aldım. Korkmuyorum ve yılmayacağım. Cumhuriyeti ve Atatürk’ün kurduğu ülkemizi kimse bölemeyecek. Herkes bilsin ki, ben muhalifim hain değil, kafam bozuk kanım değil. Her şey güzel olduğunda Türkiye’ye dönmek istiyorum. Türkiye’de spor bakanı olmak istiyorum “

 

 

 

 

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.