ÖLÜM KORKUSU

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Küresel sermayenin içerisinde sürdürülen pazar çatışması biyolojik tehdit ile dünya insanlarını ölüme sürüklüyor. Binlerce insanın ölümü, dünya ülkelerinde yaşanan panik devam ediyor.  Son günlerde küresel güçler arasında anlaşma olması muhtemel ki, ard arda “corona virüsü ilacı bulundu” açıklamaları geliyor. Kapitalistler açısından sermayenin insandan daha çok değerli olduğu biliniyor. Peki, İnsanlığa bulaşan kapitalist eğitim, kültür, ahlak… virüsü ne olacak?

Elim sanata düşer usta

Dilim küfre, yüreğim acıya

Ölüm hep bana

Bana mı düşer usta?

 

Ölüm varsa

Bir tarafta yağma var usta

Ölüm varsa

Bir tarafta stok var usta

Ölüm varsa

Bir tarafta zam var usta

Ölüm varsa

Dolandırıcılık var

Ölüm varsa

Bir tarafta aldatma/aldatılma var usta

Ölüm varsa

Bir tarafta yalan var usta

Ölüm varsa

Bir tarafta ahlaksızlık var usta

Ölüm varsa

Bir tarafta dini inançlar yok oluyor usta

Ölüm varsa

Bir tarafta insanlık yok oluyor usta

Ölüm varsa

Bir tarafta ulusal değerler yok oluyor usta

Ölüm varsa

Bir tarafta Milli değerler yok oluyor be  usta

Tüm insanlığın ihtiyaç duydukları ürünleri kendini kurtarmak, korumak için ihtiyacından fazlasını alıp stok etmek nedir?

Tüm insanlığın ihtiyaç duydukları ürünlere anında fırsatçılık yaparak % 300 zam yapmak nedir?  Bu zamları; hangi güç, yetki, hak… Dahilinde yapıyorlar? Milletin oyları ile seçilen yetkililer, millettin vergileri ile maaş alan memurlar nerede?   Yasaları uygulayanlar, millettin hakkını savunması gerekenler neden görmezden geliyor?

Böyle insanlık olur mu?

Böyle toplum olur mu?

Böyle yönetim olur mu?

Böyle devlet olur mu?

Aylardır dünya insanlarını şaşkına çeviren corona virüsü dünya ülkelerinde duyulduğunda Türkiye’de sabun, kolonya, maske… Fiyatları üçe beşe katlandı. Corona virüsü Türkiye’de 1 vaka olarak resmi kaynaklardan duyurulduğunda tezgahlarda colonya, maske, dezenfekte ilaçlar, makarna vs yiyecekler… Yağma edilerek, komşularına, arkadaşlarına kalmaması için evlerinde depolandı.

SONUÇ OLARAK

Bu gibi durumlarda insan kanına girerek şekil değiştiren bahaneci, duygusuz, duyarsız bencil insanlık virüsü corona virüsünden daha çok öldürücü değil mi?

Düşünsenize, 83 Milyonluk Türkiye’de tüm ürünleri 13 milyon evlerine depoladı.  Bu yağmacı bencil 13 milyon 70 milyonu ölüme terk etmiş olmuyor mu?  Bencillik insan içine girerek insanı insanlıktan çıkaran bencillik virüsü, corona virüsünden daha ölümcül bir virüs değil mi?

Hani din kardeşliği?

Hani milliyetçilik?

Hani Türklük?

Hani vatanseverlik?

Hani ahlak, görgü, kültür…?

İnsanlığı, birlik, dayanışma, paylaşma, duyarlılık, yardımlaşma yüceltir. İnsanlığı asıl bencilleşerek insanlıktan çıkan virüs öldürür.

Hadi hayırlısı…

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.