Ohio’nun Akron Kentinde Sokağa Çıkma Yasağı

Ohio’nun Akron Kentinde Sokağa Çıkma Yasağı

ABONE OL
23:35 - 04/07/2022 23:35
Ohio’nun Akron Kentinde Sokağa Çıkma Yasağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’nın Ohio eyaletinin Akron kentinde polisin silahsız siyah bir erkeği Pazar günü vurarak öldürmesinin ardından protesto gösterilerinin kontroldan çıkmasıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Akron kentinde yetkililer geçen hafta polis tarafından vurulan 25 yaşındaki Jayland Walker’ın vurulma anına ilişkin görüntüyü kamuoyuyla paylaştı.

Walker trafik çevirmesinde durmamış ve ardından polis kovalamacası başlamıştı.

Kovalamanın sonunda Walker polis kurşunlarıyla hayatını kaybetmişti. Walker’ın bedeninde 60 kurşun yarası tespit edildiği belirtilmişti.

Pazar günkü gündüz protestoları olaysız geçti, ancak Walker ailesinin gösterilerin barışçı kalması çağrılarına rağmen, Akron polisi civardaki mülklere zarar verilmesinin üzerine eylemi ”yasa dışı toplantı” ilan etti.

WKYC-TV, polisin göstericileri dağıtmak için yaklaşık bir düzine göz yaşartıcı gaz bombası attığını söyledi.

Akron Belediye Başkanı Dan Horrigan, şehir merkezi için sokağa çıkma yasağının akşam 9.00’dan sabah 6.00’ya kadar süreceğini ve iki yerde yapılacak 4 Temmuz Bağımsızlık Günü havai fişek gösterilerinin iptal edileceğini söylemiş.

”Maddi hasar meydana geldi”

Horrigan yapıtığı açıklamada ”Akron şehir merkezinde ciddi maddi hasar meydana geldi. Ana Cadde’nin yukarısındaki ve aşağısındaki küçük işletmelerin camları kırıldı. Mülkün tahrip edilmesine veya şiddete izin veremeyiz ve vermeyeceğiz” dedi.

Polisin kamuoyuyla paylaştığı video kayıtlarında bir süre araçlarla Walker’ı takip ettiği, kovalamacanın sonunda Walker’ın aracından inerek kaçmaya çalıştığı dikkat çekiyor.

Bu sırada video kayıtta polislerin ateş açması görülüyor.

Polisin olay anında Walker’ın silah taşıdığına inandığı belirtildi. Olay sonrası Walker’ın aracında bir silah bulundu.

Videoların yayınlanmasının ardından kentte şiddet içerikli protestoların düzenlenmesinden endişe ediliyor.

Olay bazıları tarafından Amerikan polisinin siyahları ırkçı ve haksız yere öldürmesinin bir başka örneği olarak niteleniyor.

Walker ailesinin avukatı, Jayland Walker’ın ateş ettiği yönünde bir kanıt olmadığını ve polis kamerasında vurulduğu sırada polislere sırtının dönük olduğunu belirtti.

Bu arada olaya karışan polislerin idari izinli sayıldıkları açıklandı.

VOA tarafından geçilen Ohio’nun Akron Kentinde Sokağa Çıkma Yasağı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ohio’nun Akron Kentinde Sokağa Çıkma Yasağı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ohio’nun Akron Kentinde Sokağa Çıkma Yasağı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.