Odak Derneği Genel Kurulunu yaptı

Odak Derneği Genel Kurulunu yaptı

ABONE OL
22:23 - 07/12/2021 22:23
Odak Derneği Genel Kurulunu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’ nın Münster şehrinde çalışmalarını sürdüren Odak Enternasyonal Kültür Merkezi pandemi nedeniyle daha önce ertelediği Genel Kurulunu son hafta sonu gerçekleştirdi. Dernek binasında gerçekleşen genel kurul da yeni yönetim seçildi. Genel Kurul, Başkan Hıdır Ateş ‘in üyeleri selamlamasıyla başladı. Daha sonra Divan Kurulu başkanlığına Mustafa Schat seçildi. Yönetim kurulundaki yetkili yöneticiler son üç yılın politik çalışmalar ve mali raporunu dernek üyelerine okudular.

Çok farklı uluslardan üyelere sahip olan Odak ‘ın çalışma raporunda; son üç yıl da pandemi koşullarında kısıtlamalara rağmen kültürel çalışmaların aksamadığına film akşamlarından konserlere, tiyatro oyunlarından politik gösterilere katılım sağlandığını ve Derneğin aktif olarak altmışın üzerinde etkinlik düzenlediğine vurgu yapıldı.

Çalışmalar durmadı devam etti

Başkan Hıdır Ateş ve diğer yöneticiler yaptıkları konuşmalarda ‚ ‘‘Derneğimiz Odak bir üniversite şehri olan Münster ‘de ırkçılıkla, ayrımcılıkla mücadelede yapılan etkinliklerde en aktif dernekler arasında bulunuyor ve sol çevrede güvenilen ve birlikte çalışılmak istenen, tercih edilen bir dernek olmuştur. ‘‘dediler.

Derneğin kurumsallaşma yönünde birtakım eksikliklerinin olduğu ve önümüzdeki dönemde bu eksikliklerin giderilmesi alanında çalışmalar gerçekleştirileceğini belirten yöneticiler ilerde önemli projelere imza atmak göçmenlerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını söylediler.

Karaca Kaplan yeni Başkan

Eski yönetimin aklanmasından sonra yapılan seçimlerde yeni yönetim kurulu şekillendi. İlk kadın başkan olarak Karaca Kaplan başkanlığa seçilirken, Sevim Ateş II. başkanlığa, Saymanlığa Hıdır Ateş, yedek üyeliğe de Göksel Koç seçildiler.

Genel Kurulda Karaca Kaplan başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu üyelere kendilerine gösterdikleri güven nedeniyle teşekkür etti.

Görevi teslim eden eski Başkan Hıdır Ateş ‘te yönetici arkadaşlarına ve üyelere dernek çalışmaların da kendisine verilen destek, göçmen toplumuna, şehir de yaşayan Türk kökenlilere yönelik çalışmaları, katkıları ve hizmetleri için teşekkürlerini ifade etti.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.