*** Obama’dan İslam dünyasına mesaj

*** Obama’dan İslam dünyasına mesaj

ABONE OL
13:37 - 27/01/2009 13:37
*** Obama’dan İslam dünyasına mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Obama’dan İslam dünyasına mesaj

ABD Başkanı Barack Obama Müslüman dünyasına "Amerikalılar sizin düşmanınız değil" diyerek, ABD ile İslam dünyası arasında 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığa dayalı ilişkilerin yeniden kurulmasını önerdi

Obama, Dubai’den Arapça yayın yapan El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte, "Müslüman dünyasına karşı görevim Amerikalıların sizin düşmanınız olmadığını iletmek" dedi.

Barack Obama, "Bazen hatalar yapıyoruz, mükemmel değiliz ancak bizim geçmişimize bakarsanız, Amerika’nın bir koloni olarak doğmadığını görürsünüz. Amerika ile Müslüman dünyası arasında sadece 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığı yeniden oluşturamamamız için bir sebep yok" diye konuştu.

Obama, Müslüman bir ülke başkentinden dünya Müslümanlarına hitap edeceği yönünde daha önce verdiği sözü de yinelerken, bunu nerede ve ne zaman yapabileceğini ilişkin ise bilgi vermedi.
İran yönetimine de bir mesaj gönderen Obama, "İran gibi ülkeler, sıkılmış yumruklarını açmaya isteklilerse karşılarında bizim onlara uzanmış elimizi bulacaklar" dedi.  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.