*** Obama’dan İran’a çağrı

*** Obama’dan İran’a çağrı

ABONE OL
20:02 - 16/06/2009 20:02
*** Obama’dan İran’a çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Obama’dan İran’a çağrı

ABD Başkanı Barack Obama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İranlı seçmenlerin oylarının akıbetini bilme hakkı olduğunu belirterek, ”İranlı seçmenlerin sesine kulak verilmeli” dedi

Obama, seçime hile karıştırıldığı iddialarının araştırılması çağrısında bulundu.

Obama, İran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra meydana gelen gelişmelerle ilgili İran’da yeni şiddet olayları meydana gelmeden, seçime hile karıştırıldığı iddialarının araştırılmasını istedi. İran’daki seçimlerden sonra çıkan şiddet olaylarının kendisini ve tüm Amerikalıları rahatsız ettiğini söyleyen Obama, görüş ayrılığını ifade etmenin şiddete yol açmaması gerektiğini dile getirdi.

Obama, ”Son bir kaç günde televizyonlarda gördüklerim karşısında sesiz kalmam yanlış olurdu” diye konuştu. ABD’den gözlemcilerin İran’daki seçim sürecini izlemediğini, dolayısıyla sonuçların geçerliliği ile ilgili bir fikri olmadığını kaydeden Obama, ancak seçmenin tercihine saygı duyulması gerektiğini söyledi.

AHMEDİNEJAD RUSYA’DA

Ülkesindeki cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar nedeniyle dünya gündemine gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİO) zirvesine katılmak üzere Rusya’ya geldi.

BBC, Ahmedinejad’ın ülkesinden ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, zirvede liderlerle mevcut küresel sorunların yanı sıra ikili ilişkileri ele alacağını söylediğini aktardı.

Rusya’nın Yekaterinburg kentinde dün başlayan iki günlük ŞİÖ zirvesine, üye ülkeler Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’ın liderleri ile örgütün gözlemci ülkeleri Moğolistan, Pakistan ve Hindistan devlet başkanları katılıyor.

İran, zirvede gözlemci statüsünde yer alıyor.

(A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.