*** Obama farkı koruyor

*** Obama farkı koruyor

ABONE OL
11:06 - 03/11/2008 11:06
*** Obama farkı koruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Obama farkı koruyor

ABD’de yapılacak başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti adayı Barack Obama, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ile arasındaki farkı koruyor

Reuters/C-SPAN/Zogby ortak kamuoyu yoklamasına göre Obama, rakibinden yüzde 6 önde. Obama, ”muhtemelen sandığa gideceklerin” oylarının yüzde 50’sini alırken, McCain yüzde 44’te kaldı. Aynı grup tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında ise fark yüzde 5 idi.
McCain, beyaz seçmenler arasında önemli bir üstünlüğe sahip. Bu kesimin yüzde 54’ü McCain derken, yüzde 40’luk bir kesimi ise Obama’yı tercih ediyor. Siyah seçmenler arasında ise Obama tam destek sağlamış durumda. Bu kesimin yüzde 93’ü Obama’ya oy vereceğini belirtiyor. Latin Amerika kökenli seçmenlerin (İspanikler) de yüzde 65’i Obama’yı destekliyor.

100 BINE YAKIN TÜRK KÖKENLİ OY KULLANACAK 

Seçime az bir süre kala aradaki farkı kaptmaya çalışan McCain, kampanyasında ağırlığı Virginia ve Pennsylvania eyaletlerine verdi. Stratejistlere göre bu iki eyalet, McCain’in zaferi için olmazsa olmaz durumda.
Obama ise hafta sonunda ağırlığı, 2004 seçimlerinde George Bush’a oy veren Nevada, Colorado ve Missouri eyaletlerine verdi. Obama’nın bu üç eyaleti alması halinde rakibine karşı önemli bir üstünlük sağlayacağı tahmin ediliyor.

Demokrat aday Barack Obama ile Cumhuriyetçi John McCain’in başkanlik koltuğuna oturmak için mücadele ettiği seçim, Birleşik Devletler tarihinin 56. başkanlik seçimi olma özelliği taşıyor. 125 milyona yakın seçmenin sandık başına gitmesinin beklendiği seçimlerde 100 bine yakın Türk kökenli ABD vatandaşının da oy kullanacağı tahmin ediliyor. (AA)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.