*** ”Obama bu konuda karar veremez”

*** ”Obama bu konuda karar veremez”

ABONE OL
15:03 - 08/04/2009 15:03
*** ”Obama bu konuda karar veremez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Obama bu konuda karar veremez”

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis üyesi Lale Akgün, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ABD Başkanı Barack Obama’nın karar veremeyeceğini, AB’nin bu konuyu Türkiye ile görüşerek çözmesi gerektiğini söyledi

Akgün, ”Deutschlandradio”ya yaptığı açıklamada, ”Türkiye’nin AB üyeliği konusunda Obama’nın karar verebileceğini sanmıyorum. Bu konuyu AB, Türkiye ile çözmeli” dedi.

Brüksel’in Obama’nın söylediklerini dinleyebileceğini, ancak AB’nin nasıl bir davranış sergileyeceğine ancak kendisinin karar verebileceğini ifade eden Akgün, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemesine rağmen, Türkiye’nin ne zaman üyeliğe hazır olduğu konusunda kararı AB’nin vermesi gerektiğini söyledi.

Şartların ne zaman yerine getirilmiş olacağına da AB’nin karar vereceğini kaydeden Akgün, Türkiye’yi yakından tanıyan bir insan olarak ”Türkiye’nin henüz AB üyeliği için gerekli olgunluğa erişmediğini” savundu.

Obama’nın Türkiye ziyaretinin de başarılı olduğuna inandığını, ancak Türkiye’de herkesin Obama’nın güzel açıklamalarının sadece ABD’nin kendi çıkarları için olup olmadığını sorduğunu belirten Akgün, Obama’nın ABD’nin çıkarlarını koruduğuna inandığını, Türkiye’de halkın sadece yüzde 9’unun ABD’ye sıcak baktığı göz önünde bulundurulduğunda Obama’nın yeni bir başlangıç aramasının doğal olduğunu kaydetti.

Akgün, Obama’nın Afganistan ve Irak için daha fazla asker talep etmesinin ABD’nin bu ziyarete neden önem verdiğini gösterdiğini ifade ederek, Obama’nın Türkiye’nin AB üyeliğini de Türkiye için istemediğini, AB içinde olup aynı zamanda İslam dünyasına sinyal verecek bir müttefike ihtiyaç duyduğunu savundu.

ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.