Nurullah Gençaslan dostları tarafından rahmet ve saygıyla anıldı

Nurullah Gençaslan dostları tarafından rahmet ve saygıyla anıldı

ABONE OL
01:56 - 22/11/2021 01:56
Nurullah Gençaslan dostları tarafından rahmet ve saygıyla anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye`de geçtiğimiz Ağustos ayında vefat eden Berlinli işadamı Nurullah Gençaslan, kurucuları arasında olduğu Türk-Alman İş Verenler Birliği’nde (TDU) düzenlenen bir törende dostları tarafından rahmet ve saygıyla anıldı.

TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın açılış konuşmasını yaptığı anma törenine, Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) kurucu başkanı Kemal Değirmenci, daha önce başkanlık yapan Ahmet Başbuğ, Bahattin Kaya ve yönetim kurullarında görev alan Ahmet Ersöz, Adnan Öz, Dr. Hasan Erdem, Nurullah Gençaslan’ının eşi, çocukları, kardeşi ile dostları katıldı.

TDU Başkanı Remzi Kaplan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“01.01.1956 Yozgat doğumlu Boğazlıyan Aşağıhasinli Köyünde büyüyen, Nurullah Gençaslan 1972`de Almanya’ya geldi. 1972’de Herlitz kâğıt fabrikasında işe başladı`. 1979`da evlenip ardından bir kız, bir erkek çocuğu babası olmanın gururunu yaşadı. Kendi işini kurmak isteyen Nurullah Gençaslan, 1981`de Kral Discountu açtı. 1989`da Merkez Gıdayı, 1999 Tekmer Gıda Toptancısı Kreuzberg, 2000 Tekmer Rudow ve 2001 Tekmer Moabit şubelerini açtı. Yorulmadan, yılmadan yıllarca çalıştı. Yıllarca Yeşilyurt Spor Kulübü başkanlığını yaptı ve birçok derneklerde üyelik ve sponsorluklarda bulundu. 2007`de Türkiye’ye kesin dönüş yaparak uzun yıllar Didim`de yaşadı. Nurullah Gençaslan kardeşi Halil ile yıllarca sırt sırta çalıştı ve birbirlerine destek oldular. Çocuklarının annesi olan Nilgün Hanım eşine yıllarca büyük destekte bulundu. Gelini Alev, kendisine dünyalar güzeli 3 torun dünyaya getirerek, ona yasmanın en tatlı yılarını verdi. Eminim ki burada bulunan herkes Nurullah Gençaslan’ı çok iyi tanıyordu ve onum mükemmel bir insan olduğunu biliyor. Ne yazık ki çok genç yasta, 65 Yaşında bizlere veda etti ve 28.08.2021`de yapmış odluğu birçok iyiliklerle aramızdan ayrıldı. Hemşehrim olan Yozgatlı Nurullah Gençaslan’ı hepimiz çok özlüyoruz, Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet, ruhun şad olsun kardeşim.”

TDU Kurucu Başkan Kemal Değirmenci ise yaptığı konuşmada, “Bilindiği gibi çok değerli arkadaşımız Nurullah Gençaslan kayıp ettik bu vesileyle toplanmış bulunuyoruz. Acımız çok büyük, canımızdan ve kanımızdan bir dostumuzu yitirdik. Merhuma Allah`tan rahmet, kederli ailesine ve siz dostlarına sabır diliyorum, Ateş düştüğü yeri yakıyor. Muhakkak her ölüm erken ölümdür. Doğanın bir gerçeği her insan oğlu bunu yaşayacaktır. Ama sevgili Nurullah Gençaslan gerçekten çok erken gitti. Nurullah Gençaslan duygusaldı, ancak duygu ve düşünceyi her zaman birbirinden ayırmasını bilen bir kişiydi. Bu konuda söz verirken seçici davranır ama o vermiş olduğu sözü de mutlaka yerine getirirdi. Hedefe ulaşmak için sürekli fikir üretir, günlük, aylık planlar yapar ve çok çalışırdı. Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan partiler üstü bir işverenler derneği açılması için 1996`da TDU`nun kurulusunda büyük rol oynadı. Kendisin Ahmet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelerek konuşmalar yapan TDU eski başkanlarından Ahmet Başbuğ ve Bahattin Kaya, Nurullah Gençaslan hakkında duygularını paylaştılar. Üzüntü ve gözyaşlarını tutamayan eski başkanlar Nurullah Gençaslan’ın ailesinin acısını derinden paylaştıklarını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından eski başkanlar ile işadamı Adnan Öz ve Ahmet Ersöz, anma törenine katılan Nurullah Gençaslan’ın eşi Nilgün Gençaslan’a, kızı Aysel, oğlu Haydar ve gelini Alev Gençaslan ile kardeşi Halil Gençaslan ‘a TDU’nun hazırlattığı Nurullah Gençaslan özel resim plaketlerini verdiler.

Fotoğraflar. Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.