Nürnbergli Türk esnaflar, Atatürk’ü özlemle andı

Nürnbergli Türk esnaflar, Atatürk’ü özlemle andı

ABONE OL
14:35 - 10/11/2022 14:35
Nürnbergli Türk esnaflar, Atatürk’ü özlemle andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Yıldönümü nedeniyle, Nürnbergli Türk esnaflar ile çalışanları kentinde merkezinde bir araya gelerek Atatürk’ü özlem andı.

Atamıza sevgimiz ve saygımız sonsuza dek sürecektir

Nürnberg’in Türk Merkezi olarak bilinen Türk esnaflarının yoğunlukta olduğu Plarer meydanında düzenlenen 10 Kasım anma töreninde Nürnberg Metroplol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi:

Milletimizden aldığı güçle Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran, Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleştirdiği büyük atılımlarla başta milletimiz olmak üzere tüm dünyanın takdirine mazhar olan Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygılarımızla eğiliyoruz. Atatürk, ilimdir, bilimdir, akıldır, gelecektir, barıştır, gençliktir, medeniyettir, kadın haklarıdır, özgürlüktür, yüzyıllar sonrasını öngörebilmektir, cumhuriyettir ve Türkiye’dir. Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak, her nerde yaşıyorsa yaşasın, her Türkün görevidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden Atamıza sevgimiz ve saygımız sonsuz dek sürecektir “dedi.

Cumhuriyetin değerlerine Türk toplumunun sahip çıktığın gösterdik

Bayraktar “Bu sene ilk defa Nürnbergli esnafımız, emekçilerimiz ve vatandaşlarımız şehrin merkezinde açık havada bir araya gelerek Atatürk’ü özlemle, minnetle andık. Cumhuriyet ilkelerine toplumumuzun sahip çıktığını dosta düşmana gösterdik. Atatürk’ün en büyük ideali, Türk ulusunun medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi. Aramızdan ayrılışından bunca sene geçmesine rağmen yurt dışındaki vatandaşlarımızın kurucu önderimize bu denli sahip çıkmalarını önemli buluyorum. Bu anlamlı anma törenine katılan her bireye teker teker teşekkür ediyorum “dedi.

Esnafların anma töreninde, iyi Parti İcra Kurulu Üyesi ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Sadıç, İcra Kurulu Üyesi Eğitim, Kültür ve Sanat Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Uğurlu, Zafer Partisi Avrupa Koordinatörü Murat Çakmak da hazır bulundu.

Alman Polis de siren çaldı ve ışıklarını yaktı.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.