Nürnbergli iş insanından örnek davranış

Nürnbergli iş insanından örnek davranış

ABONE OL
23:41 - 28/07/2022 23:41
Nürnbergli iş insanından örnek davranış
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de yaşayan iş insanı Ahmet Can ve eşi Nesrin Can, Erlangen Friedrich Alexander üniversitesi ve Stuttgart Luft und Raumfahrtechnik Üniversitesi’nden mezun olan ve lisesyi bitirerek üniversiteye girmeye hak kazanan Türk gençleriyle yemekte buluştu. Can ailesi gençlere, Mevlana restorandaki yemekli buluşmadan sonra Frankonya cafede Türk kahvesi,çay ve dondurma ikram etti.

EĞİTİMLİ GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİDİR

Aralarında üniversite mezun öğretmen kızı Esra ile uzay mühendisi Günay’ında olduğu gençlere yönelik bir konuşma yapan Ahmet Can şunları söyledi: Gençler, geleceğin güvencesidir. Aklın bilimin egemen olduğu, bilginin insanlığın hizmetine sunulduğu özgür düşüncenin yaratıcı düşünceye dönüştürüldüğü evrensel kurum olan Üniversitelerin kapılarından geçmiş siz eğitimli gençlerimiz geleceğimizin güvencesidir. Üniversite sonrası yapacakları yeni çalışmalarında başarılar diliyorum ‘dedi.

 


Türkiye-Almanya asında 61 sene önce yapılan işçi göç anlaşması ile gelmiş birinci kuşak bir grup vatandaşımıza da daha önce yemek vererek onurlandıran Can ailesi, çocuklarımızı öğretmen, mühendis, avukat, hâkim, doktor, polis gibi dikkat çekici mesleklerde görmek bizleri gururlandırıyor. Meslek sahibi gençlerimizin sayısının arttığının görülmesi, diğer gençlerimize örnek teşkil edecektir.

GENÇLERİMİZ TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASIDIR

Mevlâna restoranda üniversite mezunu gençlere verilen yemekte hazır bulunan Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar’da şunları söyledi. Kendisinin de Nürnberg’de İletişim Akademisi’ni bitirdiğini ve akademisyen iş insanı olarak topluma hizmet verdiğini belirtti. Bayraktar “Siz ‘göç arka planı’ olan değil ‘göç ön planı’ olan insanlarsınız. Rakiplerinizden en az bir dil daha fazla konuşmaktasınız. İçinizde başka bir kültür hazinesi barındırıyorsunuz. Çocuklarımız ve gençlerimiz artık bu ülkenin ayrılmaz bir parçasıdır. Hedeflediğiniz yolunuzda yürümeye, ilerlemeye devam edin. Uzun zamandır bu topluma entegre olmuşsunuz. Bu ülkeye uyum artık sizler için mesele değil. Sizler artık yaşadığınız toplumu şekillendirecek akademik kariyerli gençlerimizsiniz” dedi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN TEŞEKKÜR

Yakın zamanda Almanya’nın değişik kentlerinde, farklı iş yerlerinde iş hayatına atılacak üniversiten yeni mezun gençlerimiz de Ahmet ve Nesrin Can ailesine teşekkür ederek, “Mezuniyete ulaşabilmek için ailemizden, arkadaşlarımızdan ve toplumdan büyük destek gördük. Birinci ve ikinci kuşak neslin bize verdikleri emekler için ne kadar teşekkür etsek azdır. Yaşadığımız bu ülkede ana dilimizi ve ailemizle birlikte bizlerin karşılaştığı zorlukları, gelenek göreneklerimizi unutmadan yaşadığımız ülkede göçmenleri en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu akşam bizleri bir araya getirerek onurlandıran Ahmet Can ve ailesine, Mevlâna ve Frankonya ekibine teşekkür ederiz. Bu birlikteliği uzun zaman hatırlayacağız.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.