Nürnbergli hayırsever Türkiye’de okul yaptıracak

Nürnbergli hayırsever Türkiye’de okul yaptıracak

ABONE OL
12:45 - 02/03/2020 12:45
Nürnbergli hayırsever Türkiye’de okul yaptıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Türkiye’de istenilen şehirde okul yaptıracak olan adının açıklanmasını şimdilik istemeyen hayırsever işadamı, Ankara’dan gelecek cevabı bekliyor

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşamakta olan tanınmış bir Türk işadamı, Türkiye’de yaşanan depremden etkilenerek, ailesi ile birlikte, Türkiye’de hayrına bir okul yaptırma kararı aldığını bildirdi. Adının şimdilik açıklanmasını istemeyen yardımsever işadamı, en büyük hayali olan okul yaptırmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduklarını, buradan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini söyledi.

YIKILAN BİNALARA ÇOK ÜZÜLDÜK

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan, hayırsever iş adamı, Elâzığ, Malatya, Van ve Türkiye’nin diğer illerinde yaşanan depremi ekran başından izlerken ailecek yüreğimiz sızladı, çok üzüldük. Yıkılan bir okula yerine hayrımıza, içinde spor kompleksinin de yer alacağı modern bir okul yaptırma kararı aldık. İnşallah çok kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine konuyu görüşmek için Ankara’ya gideceğiz. Ankara’dan gelecek habere göre ister Malatya olsun ister bir başka il de olsun güzel bir okul yaptırıp yöre halkına bağışlayacağız “dedi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.