Nürnbergli, Antalya’yı tercih etti

Nürnbergli, Antalya’yı tercih etti

ABONE OL
15:58 - 14/09/2022 15:58
Nürnbergli, Antalya’yı tercih etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Havalimanı, bu yıl yaz tatili raporunu açıkladı. Rapora göre Antalya, 400 uçuş ve yaklaşık 130 bin yolcuyla en çok tercih edilen destinasyon oldu.

Nürnberg Havalimanı işletmesinden yapılan açıklamada, yaz tatili boyunca 4 bin 700 uçuş gerçekleştirildi, yaklaşık 706 bin 380 yolcu taşındı. 26-28 Ağustos tarihleri arasında 50 binden fazla yolcuyu ağırlayan havaalanı, yaz aylarının en yoğun dönemini yaşadı.

400 uçuşla Antalya en popüler ve en çok tercih edilen destinasyon olurken, yaklaşık 130 bin kişi Antalya’ya uçtu. Havalimanından yapılan açıklamada, diler havalimanlarının aksine neredeyse hiçbir büyük gecikme veya iptal yaşanmadığı belirtildi. Salgından önceki 2019 yaz tatilinde ise 706 bin 150 yolcu taşınmıştı.

Yüksek seyahat hacmiyle başa çıkabilmek için personel sayısını artırdıklarını belirten Genel Müdür Dr. Michael Hupe, “Aralık 2021’den bu yana çok çeşitli kanallarda çok sayıda kampanya yürütüyoruz. O zamandan bu yana 150 yeni personel istihdam etmeyi başardık” dedi. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde idare, teknoloji ve yönetimden yaklaşık 80 gönüllünün de yardımcı olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’den 19 geçici işçi istihdam edildi. Buna rağmen yeni sezon için personel arayışlarının devam ettiği açıklandı.

ÇALIŞANLARA 6 BİN DONDURMA DAĞITILDI

Tatil sezonunda sadece bagaj ayırma bölümünde 120’den fazla kişi günde 24 saat çalıştı. Tatillerde yaklaşık 600 bin bavul ve çanta yüklendi.

Çalışanları motive etmek amacıyla sezon başından bu yana dondurma, meyve ve meşrubat dağıtıldı. Şimdiye kadar yaklaşık 250 kilo elma ve armut, 400 kilodan fazla muz, yaklaşık 2 bin adet çerez gofreti, yaklaşık 6 bin dondurma ikram edildi ve yeterli su temini sağlandı.

Açıklanan rapora göre, havalimanındaki perakende sektörüne de müşteri talebi yüksek oldu. Mağazalar ve özellikle ‘Duty Free’ mağazası tarihindeki en yüksek satış rakamlarını kaydetti.

Otoparkta da yüksek yapıldı. Koronavirüs salgını öncesine kıyasla daha fazla park yeri rezerve edildi. Genel Müdür Dr. Hupe, “Bilançomuz çok memnuniyet verici. Yine de talepler yüksek kalmaya devam ediyor çünkü en yoğun sezonumuz ekim ayına kadar uzanıyor” dedi. Dr. Hupe, kış mevsiminde de sayısız tatil destinasyonları için yoğunluk beklediklerini açıkladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.