Nürnberg’in tarihi semti, Gostenbul 711’inci yılını kutladı

Nürnberg’in tarihi semti, Gostenbul 711’inci yılını kutladı

ABONE OL
14:07 - 03/07/2022 14:07
Nürnberg’in tarihi semti, Gostenbul 711’inci yılını kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’in tarihi semti, Gostenbul 711’inci yılını kutladı. Kutlamada Barış güvercinleri uçuruldu, Türk folklor grubu alkışlandı.

Türkler arasında “ Gostenbul “ olarak bilinen Nürnberg’in tarihi , Gostenhof mahallesinin kuruluşunun  711’inci  yılı görkemli bir şekilde kutlandı. Petra-Kelly meydanında  saat 11.00’de başlayan kutlama Saat 20.00’de Jamnitzer meydanında sona erdi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞIYORUZ

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König kutlamayı açarken yaptığı konuşmada, Nürnberg’den , Dünyaya barış ve kardeşlik için seslendiklerini ifade ederek, Gostenhof’un Nürnberg’in en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurguladı. König, semtte bütün uluslardan insanların  bir arada olduğunu anımsatarak, hepsinin barış ve huzur içinde yaşadığını dillendirdi.

YURTTA BARIŞ DÜNYA’DA BARIŞ

Uluslararası Sanat ve Kültür Derneği Başkanı ve Gostenhof semt idare heyeti üyesi Abdurrahman Gümrükçü’ de, konuşmasında, ülkeler arasında barış ve huzurun daha pekişmesi için hep birlikte uğraştıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Yüksel Deşat adlı vatandaşımıza ait barış güvercinleri , Yurtta Barış Dünya’da Barış “ sesleri arasında uçuruldu.

KORTEJ  DÖRT KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Konuşmaların ardından oluşturulan Kortej, 4 kilometrelik bir alan içinde yürüyüşe geçti. Yol boyunca kortej ’de yer alan Türk folklor grubu izleyenler tarafından alkışlandı. Jamnitz meydanında kurulan sahnede çeşitli gruplar gösteriler yaptı .Folklor öğretmeni Ümit Gümrükçü ’nün yetiştirdiği minik folklorcularımız ise, büyük alkış  aldı.

DUVARDA TÜRK BAYRAĞI

Gostenhofer Haupstr’deki bir binanın duvarına 1913 yılında hakkedilmiştir bir Türk bayrağı bulunuyor. Türk bayrağı, zamanla adeta mıknatıs gibi Türk iş yerlerini bu sokağa çekmiş ve halen sağlı sollu bir çok  Türk işyeri iş yeri nedeniyle Buraya “ Gosternbul” denilmiş.

GOSTENHOF’TAN 1311 YILINDA BİR BELGEDE BAHSEDİLDİ

Gostenhof’tan ilk kez 1311 tarihli bir belgede bahsedilmiştir ve esas olarak yüzyılın başına kadar kırsal karakteri ile karakterize edilmiştir. 2011 yılında yapılan kazılar, insanların bu bölgede 3.300 yıl kadar erken bir tarihte yaşadığına dair kanıtlar ortaya çıkardı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.